Νέα Mercedes-AMG GT2 PRO: Να σε μυρίσει θέλει

Αυτή είναι η άτακτη αδελφή της GT2 και μπορείς ακόμα και να την υποβαθμίσεις (ναι, καλά διάβασες) εύκολα για να παίρνεις μέρος σε αγώνες. Κατάλαβες...

Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO
Mercedes-AMG GT2 PRO

Βλέπεις αυτές τις φωτογραφίες της νέας Mercedes-AMG GT2 PRO και σκέφτεσαι: "άραγε θα με φάει τώρα ή πιο μετά;". Μετά φαντάζεσαι ότι απαντά στην σκέψη σου ο επικεφαλής της Mercedes-AMG Motorsport Christoph Sagemüller (στα ελληνικά αλλά με γερμανική προφορά): "Να σε μυρίσει θέλει". Τέλεια. 

Τι είναι η Mercedes-AMG GT2 PRO

Προφανώς βασίζεται στη Mercedes-AMG GT2, που παρουσιάστηκε πέρσι τον Δεκέμβριο. H GT2 PRO απευθύνεται στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού που αρέσκονται να συμμετέχουν σε track days. 

Mercedes-AMG GT2 PRO

Ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά της είναι η νέα λειτουργία Push2Pass που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την Mercedes-AMG GT2 PRO: με το πάτημα του κουμπιού στο τιμόνι, η ώθηση αυξάνεται προσωρινά και απελευθερώνεται το πλήρες δυναμικό απόδοσης του κινητήρα AMG 4,0 λίτρων V8 biturbo.

Mercedes-AMG GT2 PRO

Ως αποτέλεσμα, είναι διαθέσιμη για λίγο η συνολική ισχύς των 750 ίππων αλλά η βασική ισχύς είναι 707 ίπποι, όπως και στην GT2. 

Mercedes-AMG GT2 PRO

Η ισχύς μεταφέρεται από ένα σειριακό αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων με τροποποιημένες σχέσεις μετάδοσης. Όπως σε όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Mercedes-AMG, το κιβώτιο ταχυτήτων είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα -σε διάταξη transaxle- και συνδέεται με τον κινητήρα μέσω ενός άξονα από ανθρακονήματα με υψηλή ακαμψία στρέψης και ροπής. Το πλαίσιο περιλαμβάνει πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ μηχανοκίνητου αθλητισμού τεσσάρων κατευθύνσεων.

Τα καλούδια της GT2 PRO

Αποκλειστικά σχεδιαστικά στοιχεία καθορίζουν τη χαρακτηριστική εμφάνιση της Mercedes-AMG GT2 PRO. Η παράδοση θα γίνει σε ματ γκρι βαφή με ξεχωριστά φινιρισμένες διακοσμητικές λωρίδες και λογότυπα GT2 PRO.

Τα carbon στοιχεία του εξωτερικού με το φωτεινό φινίρισμα δένουν αρμονικά. Αντίστοιχα, οι ζάντες ελαφρού κράματος AMG 18 ιντσών είναι βαμμένες σε δύο χρώματα. Οι νεοσχεδιασμένες χαρακτηριστικές τελικές επιφάνειες της πίσω πτέρυγας ολοκληρώνουν τη συνεκτική γενική εμφάνιση.

Mercedes-AMG GT2 PRO

Το εσωτερικό της Mercedes-AMG GT2 PRO συνδυάζει τη χαρακτηριστική φιλικότητα προς το χρήστη των σπορ αυτοκινήτων πελατών της AMG με συνεκτική εργονομία σε όλο το κόκπιτ. Το τιμόνι CUBE CONTROLS ξεχωρίζει για τον εξαιρετικό χειρισμό και τη διαισθητική λειτουργία.

Mercedes-AMG GT2 PRO

Το τιμόνι αναπτύχθηκε αρχικά για χρήση σε e-sports, απέκτησε σχεδίαση που βελτιστοποιήθηκε για τη Mercedes-AMG GT2 PRO και τροποποιήθηκε περαιτέρω με το κουμπί λειτουργίας Push2Pass. Ειδικά για την GT2 PRO είναι και η βερνικωμένη κεντρική κονσόλα και η ραφή του καθίσματος του οδηγού. Επιπλέον, το αυτοκίνητο διατίθεται από το εργοστάσιο με ενσωματωμένο κλιματισμό.

Ασφάλεια

Η Mercedes-AMG GT2 PRO διαθέτει όλα τα δοκιμασμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας των σπορ μοντέλων πελατών της Mercedes-AMG. Στο κόκπιτ, αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ένα roll cage ασφαλείας από ανθρακονήματα, άκαμπτα συνδεδεμένη με το πλαίσιο, μια ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων, δίχτυα ασφαλείας, έναν πυροσβεστήρα και μια θυρίδα απεγκλωβισμού.

Mercedes-AMG GT2 PRO

Επιπλέον, το ολοκληρωμένο πακέτο ασφαλείας του αυτοκινήτου περιλαμβάνει ένα αξιόπιστο αγωνιστικό ABS και ένα πολυρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Μαζί με το επακριβώς ρυθμισμένο πλαίσιο και την πολύ άμεση απόκριση του τιμονιού, αυτά τα στοιχεία εξασφαλίζουν ότι οι οδηγοί μπορούν να αποκτήσουν αμέσως εμπιστοσύνη στο αυτοκίνητο κατά την οδήγηση στην πίστα.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο που θα φτάσει σπίτι (με 479.000 ευρώ)

Η Mercedes-AMG GT2 PRO συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο παράδοσης. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα κάλυμμα αυτοκινήτου ειδικά σχεδιασμένο για την GT2 PRO. Επιπλέον, ο επίσημος συνεργάτης της Mercedes-AMG, η PUMA, παρέχει ένα πλήρες σετ αγωνιστικής ένδυσης που περιλαμβάνει εξατομικευμένη αγωνιστική στολή, γάντια, αγωνιστικά εσώρουχα και παπούτσια.

Mercedes-AMG GT2 PRO

Περιλαμβάνεται επίσης ένα υψηλής ποιότητας εξατομικευμένο κράνος BELL σε σχέδιο Mercedes-AMG GT2 PRO. Πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως κλωβός ασφαλείας συνοδηγού, ένα σύστημα πόσης, ψύξη καθίσματος και κράνους και ένα ατομικά συναρμολογημένο πακέτο ανταλλακτικών μπορούν να παραγγελθούν με επιπλέον χρέωση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι είναι δυνατή και εύκολη η υποβάθμιση του αυτοκινήτου στην GT2 που έχει homologation για συμμετοχές σε αγώνες.

Επίσης οι κάτοχοι μιας Mercedes-AMG GT2 PRO έχουν προτεραιότητα κατά τη συμμετοχή τους στο AMG Racing Series. Το AMG Racing Series είναι μια σειρά αποκλειστικών εκδηλώσεων track day στις πιο όμορφες πίστες της Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης

Στην πορεία, οι ιδιοκτήτες της νέας Mercedes-AMG GT2 PRO επωφελούνται από μια ολοκληρωμένη αγωνιστική υποστήριξη πελατών. Από έναν προσωπικό μηχανικό και την προμήθεια ανταλλακτικών μέχρι την καθοδήγηση από έναν έμπειρο επαγγελματία από τη δεξαμενή οδηγών της Mercedes-AMG, πολλές υπηρεσίες μπορούν να παραγγελθούν μέσω της Πύλης Εξυπηρέτησης Πελατών (CSP).

Ο εναρκτήριος αγώνας AMG Racing Series θα διεξαχθεί στο Circuit Ricardo Tormo κοντά στη Βαλένθια από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.

"Είμαστε πολύ περήφανοι που πετύχαμε το επόμενο ορόσημο στην κατηγορία των σπορ πελατών με τη Mercedes-AMG GT2 PRO. Η ζήτηση για αμιγώς track day αυτοκίνητα έχει αυξηθεί σημαντικά, οπότε, ως εκ τούτου, ανταποκρινόμαστε ταυτόχρονα και στην επέκταση της παραγώγισης στην κατηγορία track day και club sport. Με τις τεχνικές της βελτιώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη νέα λειτουργία Push2Pass, η GT2 PRO είναι το απόλυτο εργαλείο για track day. Επιπλέον, το αυτοκίνητο είναι εύκολο και γρήγορο στην οδήγηση. Το GT2 PRO είναι εξαιρετικά ευέλικτο, επιτρέποντας να βιώσουν τη γοητεία των αγώνων σε τεράστιο βαθμό, τόσο οι ερασιτέχνες όσο και οι επαγγελματίες". Τάδε έφη Christoph Sagemüller.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network