Αποκάλυψη Reuters: Κάτι γίνεται με Huawei, Audi και Mercedes

Δεν μας κάνει και τόσο μεγάλη εντύπωση το δημοσίευμα του Reuters που αποκαλύπτει ότι αυτές οι τρεις φίρμες βρίσκονται σε συζητήσεις

Avatr 12

Η κινεζική Huawei ζήτησε από την Audi και τη Mercedes-Benz να αγοράσουν μικρά μερίδια στην εταιρεία λογισμικού και εξαρτημάτων για "έξυπνα" αυτοκίνητα, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους με γνώση των συζητήσεων, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η κίνηση αποσκοπεί στην επέκταση των συνεργασιών της πέρα από τις κινεζικές μάρκες, αναφέρουν οι πηγές του Reuters. 

Γιατί η Huawei θέλει μετόχους Audi και Mercedes

Η Huawei, στόχος των αμερικανικών κυρώσεων από το 2019, ελπίζει επίσης ότι η παρουσία ξένων επενδυτών θα βοηθήσει στην υπεράσπιση της επιχείρησης από ενδεχόμενες περαιτέρω γεωπολιτικές εντάσεις, σύμφωνα με μία από τις πηγές.

Διαβάστε Επίσης

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αποσχίσει την επιχειρηματική μονάδα Intelligent Automotive Solution (IAS), η οποία επιδιώκει να γίνει ο κυρίαρχος προμηθευτής λογισμικού και εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πηγές έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι η μονάδα θα αποτιμηθεί κάπου μεταξύ 28 και 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Huawei πραγματοποίησε προκαταρκτικές συνομιλίες με τη Mercedes τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δύο πηγές. Η μία πηγή ανέφερε ότι στη γερμανική μάρκα προσφέρθηκε ποσοστό 3 έως 5% με την αποτίμηση να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Αλλά η Mercedes δεν ενδιαφέρθηκε τόσο πολύ, καθώς θέλει να παραμείνει υπεύθυνη για το λογισμικό της, ώστε να διατηρήσει την premium θέση της μάρκας της και όχι να το αναθέσει σε έναν προμηθευτή, πρόσθεσε η πηγή.

Διαβάστε Επίσης

Το επίπεδο ενδιαφέροντος της Audi για την προσφορά της Huawei δεν μπορούσε να προσδιοριστεί άμεσα. Ωστόσο, δύο από τις πηγές δήλωσαν ότι η Audi και η Huawei σχεδιάζουν μια συνεργασία για την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης για την Audi.

Οι τεχνολογίες αυτές θα χρησιμοποιηθούν σε οχήματα για την κινεζική αγορά από το 2025 και τα οποία θα κατασκευάσει η επιχείρηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας με τον όμιλο FAW.

Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν, καθώς οι συζητήσεις ήταν εμπιστευτικές.

Τι λένε Mercedes και Audi; Ουδέν σχόλιο

Η Mercedes αρνήθηκε να σχολιάσει αυτό που αποκάλεσε "εικασίες". Η Audi αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Huawei δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

Ας μην ξεχνάμε ότι η VW ήδη συνεργάζεται με την αυτοκινητοβιομηχανία Xpeng και τον σχεδιαστή τσιπ αυτόνομης οδήγησης Horizon Robotics για την ανάπτυξη έξυπνων και συνδεδεμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ειδικά για την Κίνα.

Η Audi έχει επίσης συνεργαστεί με την SAIC για την ανάπτυξη ηλεκτρικών σε μια κατηγορία για την κινεζική αγορά στην οποία δεν είχε προηγουμένως παρουσία.

Ο Richard Yu, ο οποίος επιβλέπει την επιχείρηση "έξυπνων" αυτοκινήτων της Huawei, δήλωσε σε φόρουμ τον Απρίλιο ότι ήταν δύσκολο για τις ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ιαπωνικές εταιρείες να επιλέξουν τη Huawei ως κύριο προμηθευτή έξυπνων λύσεων λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network