Επιδοτήσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Τι είπε η υφυπουργός Μεταφορών

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου αποκάλυψε τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τι γίνεται άμεσα με το "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2"

epidotisi kinoume ilektrika2

Είναι γνωστό πως ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος κρατικής επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων "Κινούμαι Ηλεκτρικά” έληξε σε ότι αφορά σε νέες αιτήσεις υπαγωγής. Μάλιστα προσφάτως διεκπεραιώθηκαν και καταβλήθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδοτήσεις ύψους 1.283.920 ευρώ σε 676 δικαιούχους του προγράμματος.

Ωστόσο από αυτό το πρόγραμμα υπήρξαν και 194 ανενεργές αιτήσεις που αφορούν κεφάλαια περίπου 550.000 ευρώ που έμειναν αδιάθετα.

Ως εκ τούτου το υπουργείο και η αρμόδια επιτροπή που ασχολείται με τις επιδοτήσεις του προγράμματος, αποδέσμευσε αυτό το κεφάλαιο και το επαναδιάθεσε σε 205 νέες αιτήσεις που έγιναν δεκτές σε πρόσφατη αξιολόγηση.

fortisi ev cars

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εκπόνηση ενός νέου προγράμματος επιδότησης της ηλεκτροκίνησης με τις πληροφορίες να αναφέρουν την απλοποίηση της διαδικασίας η οποία κατά κοινή ομολογία στα δυο προγράμματα που προηγήθηκαν, ήταν πολύπλοκη και χρονοβόρα.

Διαβάστε Επίσης

Σε δηλώσεις της η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, ανέφερε σχετικά: "Αντιμετωπίζουμε ένα ευχάριστο πρόβλημα. Τα διαθέσιμα κονδύλια του 'Κινούμαι Ηλεκτρικά 2' που ανέρχονται σε 65 εκ. ευρώ, έχουν δεσμευτεί στο σύνολό τους και αυτό δείχνει την σωστή πολιτική που ακολουθεί και στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στόχος μας είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών που έχουν υποβάλλει αίτηση και έχουν δεσμεύσει ποσά επιδότησης για να αγοράσουν ηλεκτρικό όχημα. Αποδεσμεύουμε καθημερινά, κεφάλαια που δεν θα τα χρησιμοποιήσουν οι πολίτες και τα δεσμεύουμε εκ νέου για όσους έχουν αποδεδειγμένο ενδιαφέρον. Μ’ αυτό τον τρόπο το επόμενο χρονικό διάστημα, το 'Κινούμαι Ηλεκτρικά 2' θα συνεχίσει να υποστηρίζει με επιδοτήσεις τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας μέχρι να το διαδεχτεί η νέα φάση του προγράμματος. Αποτελεί δέσμευσή μας ότι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης θα συνεχίσει να επιδοτείται τα επόμενα χρόνια".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network