Η BMW θα αλλάξει ονόματα στα αυτοκίνητά της

Νέο σύστημα ονοματοδοσίας σκοπεύει θα χρησιμοποιεί η BMW προκειμένου να εντάξει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην παράδοση των ονομασιών που έχει ξεκινήσει από τη δεκαετία του 1970

BMW logo

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να σταματήσουμε να μπερδευόμαστε με "i" και τα "X" της BMW στο προσεχές μέλλον καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αγγλία, η βαυαρική φίρμα σκοπεύει να αλλάξει την ονοματοδοσία των μοντέλων της σύντομα.

Μπορεί να ακούγεται ασήμαντο όμως τα ονόματα των αυτοκινήτων πλέον είναι ένα ζήτημα, καθώς η είσοδος των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην αγορά, πολλαπλασιάζει τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν. 

BMW Logo X4

Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως τα αυτοκίνητα ως καταναλωτικά προϊόντα, θα πρέπει να αναγνωρίζονται εύκολα, κάτι που δεν μπορείς να πεις πως ισχύει και πολύ στην περίπτωση της BMW, όταν αρχίσεις να αναζητάς τους κινητήρες, τις εκδόσεις και άλλα στοιχεία σε οποιοδήποτε όνομα. 

Διαβάστε Επίσης

Αν αναλύσει κανείς τις ονομασίες κομμάτι προς κομμάτι με ένα παράδειγμα την BMW M440i Gran Coupe και την αμιγώς ηλεκτρικά i4 M50. Η πλήρης ονομασία του συμβατικού μοντέλου υποδηλώνει μια παραλλαγή επιδόσεων (M) ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου (4) με συγκεκριμένο επίπεδο ισχύος (40) και ψεκασμό καυσίμου (i). 

BMW logo iX1

Η πλήρης ονομασία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου υποδηλώνει ένα ηλεκτρικό μοντέλο (i) ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου (4) σε μια παραλλαγή επιδόσεων (M) με ένα συγκεκριμένο επίπεδο ισχύος (50). 

Με πιο χαρακτηριστικό το i που σημαίνει δύο πολύ διαφορετικά πράγματα σε κάθε περίπτωση, το μπέρδεμα που δημιουργείται είναι κάτι που απασχολεί την BMW και θα το αλλάξει, δεδομένου πως μελλοντικά σκοπεύει να πουλά τόσο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο και συμβατικά.

BMW Logo

Σύμφωνα λοιπόν με βρετανικά περιοδικά που τονίζουν πως έχουν δει τις σχετικές αιτήσεις για τα νέα ονόματα η δομή θα είναι πιο ξεκάθαρη με ένα γράμμα να δηλώνει το ηλεκτρικό, ένα γράμμα να δηλώνει αν το όχημα είναι ή όχι SUV, ένας αριθμός που δηλώνει το μοντέλο και δύο αριθμοί που δηλώνουν την ισχύ. Το i ή το e στο τέλος θα καταργηθεί εντελώς.

BMW iX1 eDrive20

Αυτό σημαίνει πως στην περίπτωση της BMW X3 το αυτοκίνητο θα ονομάζεται iX330 ή αντιστοίχως iX350, που σημαίνει πως είναι αμιγώς ηλεκτρικό, SUV της σειράς 3 με τον ανάλογο κινητήρα. Αν πάλι μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ούτε ηλεκτρικό, ούτε SUV, τότε η ονομασία του θα είναι ένα απλό και τόσο χαρακτηριστικό BMW 330, που θα σήμαινε πως είναι ένα sedan με κινητήρα καυσίμου συγκεκριμένης ιπποδύναμης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network