Η νέα Ford Mustang, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο και 3 ακόμα πράγματα που αξίζει να ξέρεις

Σχεδιαστές και μηχανικοί της Ford, έδωσαν στην ανανεωμένη Mustang μια σειρά από μοναδικά χαρακτηριστικά που ελπίζουν να προσελκύσουν νέους αγοραστές

Η νέα Ford Mustang 7ης γενιάς

Σε περίπτωση που ανήκεις σε εκείνους που αναζητούν ένα παραδοσιακό pony car, τότε πιθανότατα γνωρίζεις πως οι επιλογές σου τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι αρκετά περιορισμένες. Κι αυτά είναι τα άσχημα νέα τα οποία μάντεψε, το επόμενο διάστημα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Βλέπεις, εμβληματικά μοντέλα της κατηγορίας όπως τα Chevrolet Camaro και Dodge Challenger, το επόμενο διάστημα θα σταματήσουν να κυκλοφορούν καθώς η παραγωγή τους πρόκειται να σταματήσει.

Διαβάστε Επίσης

Το μόνο καλό νέο είναι πως η Ford Mustang, επίσης ισχυρός παίκτης στην κατηγορία, θα συνεχίσει να παράγεται. Τουλάχιστον για ένα διάστημα ακόμη. Αυτό λοιπόν είναι μια εξέλιξη που ουσιαστικά σε αφήνει με μία μόνο επιλογή.

Την οποία πάντως, οι μηχανικοί της Ford φροντίζουν να σου κάνουν πιο ελκυστική, παρουσιάζοντας την ανανεωμένη εκδοχή της για το 2024, που συνοδεύεται από μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά.

Ηλεκτρονικό χειρόφρενο για ατελείωτα drift

Ford Mustang 2024

Ονειρεύτηκες ποτέ να μπορείς να ντριφτάρεις σαν επαγγελματίας; Στην ανανεωμένη Mustang, ακόμη και οι αρχάριοι αποκτούν δικαίωμα στο ντριφτάρισμα. Η Ford πρόσθεσε ένα ηλεκτρονικό χειρόφρενο drift ως μέρος του προαιρετικού High Performance Package.

Στην περίπτωση αυτή, ένα ηλεκτρονικό χειρόφρένο αντικαθιστά το παραδοσιακό. Απλώς σηκώνεις το φρένο, αυτό μπλοκάρει τους πίσω τροχούς και η πλαγιολίσθηση ξεκινά. Το κατεβάζεις και επιστρέφεις αμέσως στην politically correct πλευρά της οδήγησης.

Ξερές γκαζιές εξ αποστάσεως

Ποιος ο λόγος να έχεις έναν V8 κάτω από το καπό, αν δεν μπορείς να πάρεις τ' αυτιά των γειτόνων σου; Η Ford προσφέρει μια λειτουργία απομακρυσμένης εκκίνησης του κινητήρα, που απελευθερώνει το χαρακτηριστικό γρύλισμα του με έναν συνδυασμό πατήματος των κουμπιών στο κλειδί.

Ο κάτοχος της Mustang πρέπει να εκκινήσει το αυτοκίνητο πατώντας το κουμπί κλειδώματος και στη συνέχεια το κουμπί απομακρυσμένης εκκίνησης δύο φορές. Στη συνέχεια, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσίευσε η Ford, πρέπει να πατήσει το κουμπί ξεκλειδώματος και το κουμπί κλειδώματος, με αυτή τη σειρά.

Ford Mustang 2024

Η επανάληψη αυτού του βήματος θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα, με τις στροφές να εκτοξεύονται στις 3.000, 4.000 και 5.000 σ.α.λ. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλες τις Mustang V8 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και στα μοντέλα 2.3 λίτρων EcoBoost με Active Exhaust.

Προειδοποίηση εξόδου

Ford Mustang 2024

H Ford πρόσθεσε μια λειτουργία προειδοποίησης εξόδου των επιβατών, για πιο αργά κινούμενα οχήματα και κυρίως ποδηλάτες, οι οποίοι μπορεί να περνούν από μπροστά σου όταν πας να ανοίξεις την πόρτα για να βγεις από το αυτοκινήτο.

Η λειτουργία, που διατίθεται σε όλα τα μοντέλα, χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος της Mustang για να εντοπίζει αντικείμενα που κινούνται με ταχύτητα τουλάχιστον 6-7 km/h. Παραμένει ενεργή έως και τρία λεπτά μετά το σβήσιμο του κινητήρα, όπως αναφέρει η Ford.

Ψηφιακός πίνακας οργάνων

Ford Mustang 2024

Μια από τις πιο εντυπωσιακές αλλαγές στην 7η γενιά Mustang, είναι η τοποθέτηση μιας πολύ μεγαλύτερης, προσαρμόσιμης οθόνης στο ταμπλό.

Μια κυρτή ψηφιακή οθόνη στα μοντέλα με το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, αποτελείται από μια κεντρική οθόνη 13,2 ιντσών και έναν πίνακα οργάνων 12,4 ιντσών που έχει γωνία 10 μοιρών προς τον οδηγό.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πέντε θέματα για τον πίνακα οργάνων: Normal, Sport, Tract, Calm και Fox Body, ένας φόρος τιμής στην 3η γενιά Mustang της δεκαετίας του 1980.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network