Για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη

Αν νομίζετε ότι τα ηλεκτρικά δεν πουλάνε, καλό είναι να αναθεωρήσετε γιατί για πρώτη φορά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη

Tesla Model Y

Το ηλεκτρικό SUV Tesla Model Y ήταν το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο, αφού ξεπέρασε τα δημοφιλή (συμβατικά) αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως το Dacia Sandero και το Volkswagen T-Roc.

Το premium μεσαίο SUV ήταν επίσης το νούμερο 1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη συνολικά κατά το πρώτο εξάμηνο -η πρώτη φορά που ένα μοντέλο Tesla ή ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρία ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις στην περιοχή για μια περίοδο έξι μηνών.

Ξεπέρασε ακόμα και το best seller Dacia Sandero

Το SUV της Tesla προηγείται του μικρού hatchback Dacia Sandero -δηλαδή του Νο2 σε πωλήσεις- κατά σχεδόν 7.000 αυτοκίνητα, τόσο τον Ιούνιο όσο και το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Dataforce.

Διαβάστε Επίσης

Κατά το πρώτο εξάμηνο, οι πωλήσεις του Model Y τριπλασιάστηκαν σε 125.144 από 40.147 την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που αντιπροσωπεύουν περίπου το 94% των πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συν τις χώρες της ΕΤΦΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, η αύξηση των πωλήσεών του δεν ήταν γραμμική.

Τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις του Model Y αυξήθηκαν με τετραψήφιο αριθμό από μια μικρή βάση σε 6.889 μονάδες που πωλήθηκαν. Κατέλαβε την 17η θέση μεταξύ των αυτοκινήτων με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Tesla Model Y
Tesla Model Y

Τον Φεβρουάριο, ο όγκος του αυξήθηκε σε ετήσια βάση κατά 167% σε 18.153 μονάδες. Ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη συνολικά για πρώτη φορά συνολικά με προβάδισμα μικρότερο των 100 μονάδων έναντι του Sandero.

Τον Μάρτιο, όταν παραδοσιακά η Testa καταγράφει τις περισσότερες από τις τριμηνιαίες πωλήσεις της, ο όγκος του Model Y αυξήθηκε κατά 140% σε 46.282 μονάδες, ξεπερνώντας τον πλησιέστερο ανταγωνιστή του για τον μήνα -το Opel Corsa - κατά περισσότερο από 20.000 μονάδες.

Διαβάστε Επίσης

Στη συνέχεια, το SUV έπεσε στο Νο. 17 τον Απρίλιο με 11.072 πωληθείσες μονάδες, παρά την άλλη τετραψήφια μηνιαία αύξηση ποσοστιαία σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Οι πωλήσεις του Sandero αυξήθηκαν κατά 26% σε 188.883 τον Ιούνιο και έδωσαν στο οικονομικό hatchback τη δεύτερη θέση. Η διαφορά μεταξύ του Sandero και του T-Roc στο Νο. 3 ήταν πάνω από 11.000 μονάδες. Οι πωλήσεις του T-Roc αυξήθηκαν κατά 30% σε 107.249, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Dataforce.

Dacia Sandero Stepway Extreme
Dacia Sandero Stepway Extreme

Αύξηση πωλήσεων και για το Tesla Model 3

Το σεντάν Model 3 της Tesla, το δεύτερο best-seller του κατασκευαστή ηλεκτρικών, είχε σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων τον Ιούνιο, με τον όγκο να αυξάνεται κατά 115% σε 12.693 μονάδες, ξεπερνώντας την αύξηση των πωλήσεων του Model Y για πρώτη φορά φέτος.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, ο όγκος του Model 3 παρέμεινε αμετάβλητος στις 38.843 πωληθείσες μονάδες, κατατάσσοντάς το στο Νο. 50 της ευρωπαϊκής κατάταξης των κορυφαίων σε πωλήσεις μετά από έξι μήνες.

Τα Model Y και Model 3 αύξησαν τις συνδυασμένες πωλήσεις τους κατά 85.000 το πρώτο εξάμηνο, αντιπροσωπεύοντας το ένα τρίτο της αύξησης των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία κατά 263.860 μονάδες, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 45% σε 853.720 από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.

Να θυμίσουμε ότι η Tesla έχει προχωρήσει σε γενναία μείωση τιμών στην Ευρώπη και σε άλλες παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Κίνας, από τον Ιανουάριο.

Με πληροφορίες από Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network