Porsche: Τελικά θα καταργήσει την θερμική Macan ή όχι;

Η ηλεκτρική Macan έρχεται το 2024, όμως η συνολική εμπορική πορεία του μοντέλου είναι αυτή που θα κρίνει το μέλλον των συμβατικών εκδόσεων στις ΗΠΑ

Porsche Macan

Μέχρι τώρα, η απόφαση της Porsche να αποσύρει τη Macan με κινητήρες εσωτερικής καύσης από την αγορά των ΗΠΑ το 2025 ή το 2026 θεωρούνταν δεδομένη. Όχι πλέον. Η γερμανική εταιρεία, φέρεται να επανεξετάζει την συγκεκριμένη απόφαση που αφορά για εκείνη τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη. Η Porsche, πρόκειται να φέρει στην αγορά μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Macan μέσα στην επόμενη χρονιά, η οποία θεωρείται πως θα μονοπωλήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, σε ότι αφορά τις ΗΠΑ, η Porsche θα ακολουθήσει μια στάση αναμονής, πριν προχωρήσει στον τερματισμό της διάθεσης των συμβατικών εκδόσεων του συμπαγούς SUV της. Για την ακρίβεια, η όποια απόφαση θα ληφθεί αφού προηγουμένως αξιολογηθεί η εμπορική πορεία του μοντέλου τα επόμενα δύο χρόνια.

Την περσινή χρονιά, η Macan αντιπροσώπευε το ένα τρίτο των πωλήσεων της Porsche στις ΗΠΑ. Ένας επιπλέον προβληματισμός των Γερμανών, φέρεται να αφορά την έλλειψη καλά συντηρημένων δημόσιων υποδομών φόρτισης στην αμερικανική επικράτεια. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αντιπρόσωπος της Porsche στις ΗΠΑ, "υπάρχουν αντιδράσεις από τους πελάτες, καθώς συνειδητοποίησαν ότι δεν υπάρχουν αρκετοί φορτιστές εκεί έξω για να υποστηρίξουν την πελατειακή βάση της Macan".

Η ίδια πηγή ανέφερε πως η Porsche προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορτιστές, παίρνοντας όμως αποστάσεις από το ενδεχόμενο χρήσης του δικτύου των superchargers της Tesla.

Άνοιγμα σε νεότερο ηλικιακά κοινό

Η Macan θεωρείται ζωτικής σημασίας για την προσπάθεια της Porsche να διευρύνει την πελατειακή της βάση στις ΗΠΑ. Η διοίκηση της εταιρείας, εμφανίζεται δυσαρεστημένη από το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας ενός οδηγού Porsche είναι άνω από 50 ετών, καθώς επιθυμία της είναι να κυμαίνεται οπουδήποτε μεταξύ 25 και 35 ετών.

porsche macan

Σε πρόσφατη συνάντηση που έγινε μεταξύ στελεχών της Porsche και αντιπροσώπων της στην αμερικανική αγορά, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε την ηλεκτρική Macan και την ανανεωμένη Taycan που έρχεται το 2024. Παρουσιάστηκε επίσης το πρόσφατα αποκαλυφθέν πρωτότυπο hypercar Mission X, το οποίο πιθανότατα θα εξελιχθεί σε έναν αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο της 918.

Η Porsche αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές λιανικής πώλησης και αναδιαμορφώνει τα καταστήματα ως casual χώρους συνάντησης για πελάτες και φίλους της μάρκας. Οι πωλητές της καλούνται να υιοθετήσουν μια πιο ήπια στάση απέναντι σε όσους επισκέπτονται τις εκθέσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια ενός αντιπροσώπου ότι ιστορικά, "ένας 24χρονος που έμπαινε στον εκθεσιακό χώρο μπορεί να απορρίπτονταν ως μη σοβαρός αγοραστής". Η Porsche επιχειρεί να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία, ειδικά από τη στιγμή που έχει θέσει ως στόχο τις 80.000 πωλήσεις στις ΗΠΑ τον επόμενο χρόνο, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση σχεδόν 15% σε σχέση με το 2022.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network