Ανανεώθηκε το Volkswagen Touareg-τι έχει αλλάξει και πότε έρχεται στην Ελλάδα

Αυτή είναι η ανανεωμένη έκδοση της 3ης γενιάς του μεγάλου SUV της Volkswagen. Μικρές αισθητικές αλλαγές και νέα συστήματα στο φωτισμό και τις αναρτήσεις σε πρώτο πλάνο.

Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg
Volkswagen Touareg

Πέντε χρόνια μετά την παρουσίαση της 3ης γενιάς Touareg και η Volkswagen επαναφέρει στο προσκήνιο το μεγάλο SUV της με μικρές αλλαγές στην εμφάνιση, στον εξοπλισμό αλλά και στις αναρτήσεις. Μια σημαντική αλλαγή αφορά την ενσωμάτωση των νέων προβολέων IQ.LIGHT HD Matrix.

Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Volkswagen και αποτελεί – σύμφωνα με την εταιρεία – ένα από τα καλύτερα συστήματα φωτισμού στον κόσμο. Περισσότερα από 38.000 δίοδοι φωτός έχουν ενσωματωθεί στο νέο σύστημα που προσφέρεται στον προαιρετικό εξοπλισμό των αναβαθμισμένων Touareg.

Volkswagen Touareg

Ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, επίσης με τεχνολογία LED που πλέον ενώνονται μεταξύ τους με μια φωτεινή λωρίδα ενώ για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό μοντέλο της εταιρείας κάνει πρεμιέρα κι ένα φωτιζόμενο σήμα – τα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ και στην Κίνα το έχουν αυτό το στοιχείο. Γενικώς οι εξωτερικές αλλαγές επικεντρώνονται τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος ενώ νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις από 19 έως 21 ίντσες.

Volkswagen Touareg

Innovision Cockpit

Στο εσωτερικό του Touareg η εταιρεία αξιοποίησε σχόλια των πελατών της αναβαθμίζοντας το επίπεδο ποιότητας περαιτέρω. Για παράδειγμα, τα διακοσμητικά της κεντρικής κονσόλας είναι τώρα πιο μαλακά από πριν, προσφέροντας επιπλέον άνεση. Επιπροσθέτως, ο βασικός εξοπλισμός ενισχύθηκε και περιλαμβάνει πλέον το Innovision Cockpit. Αυτό αποτελείται από το Digital Cockpit και το σύστημα infotainment Discover Pro Max.

Volkswagen Touareg

Διάφορες λειτουργίες του Innovision Cockpit, όπως η πιο λεπτομερής πλοήγηση και τα δεδομένα χαρτών υψηλής ανάλυσης HD, έχουν βελτιστοποιηθεί. Ο φωνητικός έλεγχος των λειτουργιών έχει επίσης βελτιωθεί. Οι συνδέσεις USB-C με δυνατότητα φόρτισης 45 Watt (προηγουμένως 15 Watt) επιτρέπουν σημαντικά ταχύτερη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, όπως smartphones, tablet ή φορητών υπολογιστών.

Διαβάστε Επίσης

Στον τομέα των αναρτήσεων έχει προστεθεί ένας νέος αισθητήρας που αναγνωρίζει αν υπάρχει φορτίο οροφής και επιδρά στο σύστημα ελέγχου, όπως το ESC (Electronic Stability Control), να επεμβαίνει νωρίτερα για να αυξήσει την οδηγική σταθερότητα. Αντίθετα, αν δεν υπάρχει φορτίο οροφής, το σύστημα επιτρέπει ακόμα πιο σπορ απόκριση στην συμπεριφορά. Ανάλογα με την έκδοση, το Touareg διατίθεται με καινοτόμες τεχνολογίες ανάρτησης, όπως ενεργή αντιστάθμιση κλίσης (adaptive running gear) και σύστημα διεύθυνσης σε όλους τους τροχούς (τετραδιεύθυνση).

Volkswagen Touareg

Κινητήρες βενζίνης, diesel και plug-in υβριδικοί

Αξίζει να σημειωθεί πως το Touareg παραμένει ένα από τα πιο εξοπλισμένα SUV σε επίπεδο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης (ADAS). Τεχνολογικά θα υπάρχουν εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης, diesel και plug-in υβριδικών. Συνολικά προσφέρονται πέντε επιλόγες. Μία με κινητήρα βενζίνης και από δύο σε πετρελαιοκινητήρες και υβριδικά σύνολα. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και μόνιμη τετρακίνηση 4MOTION.

Volkswagen Touareg

Το νέο Touareg λανσάρεται αυτές τις ημέρες στην γερμανική αγορά και εντός των επόμενων εβδομάδων θα κυκλοφορήσει και στην ελληνική αγορά. Στην χώρα παραγωγής το Touareg θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού: Bασική, Elegance και R-Line. Η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινά από τα 69.200 ευρώ, για να ανέβει στα 75.070 ευρώ στην έκδοση Elegance και θα φθάσει στα 79.600 ευρώ στο μοντέλο R-Line. Η κορυφαία έκδοση ονομάζεται Touareg R eHybrid και θα κοστίζει από 93.870 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network