Επετειακή έκδοση Volkswagen Polo GTi Edition 25

Έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Volkswagen Polo GTi για την επέτειο 25 ετών κυκλοφορίας στις διεθνείς αγορές.

VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi Edition 25
VW Polo GTi

Έχουν περάσει 25 χρόνια από την παρουσίαση του αρχέτυπου Polo GΤi όμως η μικρή σειρά μοντέλων της Volkswagen είχε στις τάξεις της μοντέλο GT από το 1979. Η ιστορία του πρώτου Polo GΤi δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερες επιδόσεις στον τομέα των πωλήσεων, ευθύνη της εταιρείας όπου περιόρισε την παραγωγή του στα μόλις 3.000 αντίτυπα. Ουσιαστικά βασίστηκε στο σκαρί της 3ης γενιάς VW Polo και διέθετε κινητήρα 1.6 λίτρων με 120 ίππους.

VW Polo GTi
Το πρώτο Polo GTi του 1998

Η επόμενη έκδοση Polo GTI κυκλοφόρησε το 2006 με τον γνώριμο κινητήρα-πασπαρτού 1,8 λίτρων Turbo απόδοσης 150 ίππων. Λίγο αργότερα παρουσιάστηκε και η έκδοση Polo GTi Cup Edition με τον ίδιο κινητήρα αλλά με αυξημένη απόδοση 180 ίππων που είχε παρουσία σε διάφορα τοπικά πρωταθλήματα ενιαίου σε πίστες της Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης

Το 2010 παρουσιάστηκε η νέα έκδοση Polo GTi με μικρότερο κινητήρα 1,4 λίτρων (προερχόμενο από τη σειρά Scirocco) και απόδοση 180 ίππων. Ήταν το πρώτο Polo GTi που είχε κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG. To 2015 η σειρά GTi εφοδιάστηκε με ένα κινητήρα 1,8 λίτρων με ισχύ 190 ίππων ενώ το 2017 κυκλοφόρησε η νέα σειρά GTi που βασίστηκε στην 6η γενιά του VW Polo – που διατίθεται έως σήμερα.

VW Polo GTi Edition 25

Περιορισμένης παραγωγής

Η πιο πρόσφατη εκδοχή του Polo GTi αφορά την επετειακή έκδοση Edition 25. Η παραγωγή της θα περιοριστεί στα 2.500 αντίτυπα και εκτός των άλλων θα φέρει κάποια στοιχεία ιδιαιτερότητας στην εμφάνιση και στον εξοπλισμό.

Ο κινητήρας παραμένει ίδιος από τις εκδόσεις Polo GTi. Είναι δίλιτρος TSi με απόδοση 207 ίππων και ροπή 320 Nm. Νέο στοιχείο η σπορ ανάρτηση που είναι χαμηλωμένη κατά 15 χιλ. σε σχέση με τις κανονικές εκδόσεις GTi. Και εδώ υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης XDS (μπλοκέ).

VW Polo GTi Edition 25

Εξωτερικά οι διαφοροποιήσεις επικεντρώνονται στον βασικό εξοπλισμό που εκτός των άλλων περιλαμβάνουν: φώτα IQ.LIGHT LED matrix με Dynamic Light Assist, κόκκινες δαγκάνες φρένων, κυψελωτό σχέδιο στη μάσκα, επιχρωμιωμένες απολήξεις εξάτμισης, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, μαύρη οροφή και εξωτερικοί καθρέφτες.

VW Polo GTi Edition 25

Στο εσωτερικό υπάρχει δερμάτινο τιμόνι με paddles αλλαγής των σχέσεων, σπορ καθίσματα από διάτρητο μαύρο-κόκκινο δέρμα και λογότυπο "One of 2500" στα εσωτερικά των μαρσπιέ. Τέλος, υπάρχουν έξι επιλογές χρώματος αμαξώματος – ίδιες με αυτές του Polo GTi – και μια μοναδική για την έκδοση Edition 25, στην απόχρωση Ascot Grey. 

Οι πωλήσεις τις επετειακής έκδοσης ξεκινούν την 1η Ιουνίου στην γερμανική αγορά και σταδιακά εντός του καλοκαιριού, στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network