Νέο μικρό SUV από τη Lexus-θα ονομάζεται LBX

Πληροφορίες το θέλουν να βασίζεται στο πάτωμα του Yaris Cross και υπό συνθήκες, θα μπορούσε να είναι το πιο εμπορικό μοντέλο της Lexus

Lexus LBX teaser

Τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου της Lexus θα γίνουν στις 5 Ιουνίου. Μέχρι τότε, θα πρέπει να αρκεστούμε σε δύο εικόνες teaser που είναι πολύ της μόδας τελευταία, καθώς και στην ονομασία του ιαπωνικού μοντέλου που είναι LBX. Καμία άλλη πληροφορία δεν έγινε γνωστή, αλλά με βάση τα όσα γνωρίζουμε από τη λογική ονοματοδοσίας που ακολουθεί η Lexus στα μοντέλα της, το "Χ" σημαίνει πως πρόκειται για μοντέλο SUV.

Διαβάστε Επίσης

Αντίθετα, η προσθήκη του γράμματος "L" είναι κάτι που σπάνια συναντάμε, καθώς μέχρι τώρα τα ονόματα των μοντέλων της Lexus είχαν κατά βάση δύο γράμματα. Οι αναφορές που έχουν γίνει από διάφορα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ένα υβριδικό SUV συμπαγών διαστάσεων που θα βασίζεται στο πάτωμα του Toyota Yaris Cross.

Lexus LBX teaser

Στις δύο εικόνες teaser που δόθηκαν στη δημοσιότητα, μπορούμε να διακρίνουμε ένα μέρος του μπροστινού τμήματος που ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα των σύγχρονων Lexus, καθώς και το γραφικό των πίσω φώτων που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου. Είναι σαφές πως αν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ένα μοντέλο που θα μπορούσε να είναι το πιο εμπορικό στη γκάμα της Lexus, αποτελώντας το εισαγωγικό μοντέλο στα SUV και όντας αναλογικά προσιτό σε σχέση με ένα UX.

To τελευταίο, ήταν το μοντέλο της Lexus με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2023, με 1.443 πωλήσεις από τις 3.785 συνολικά για τη μάρκα. Οι πωλήσεις του UX αυξήθηκαν κατά 85% κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμβάλλοντας στη γενικότερη αύξηση των πωλήσεων της Lexus κατά 80%.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network