Τελικά πότε θα κυκλοφορήσει το αμιγώς ηλεκτρικό Jeep Wrangler;

Αν και έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ηλεκτρικής έκδοσης του Wrangler, αυτή τη στιγμή η Jeep δείχνει να επικεντρώνεται στα Avenger, Recon και Wagoneer

Jeep Wrangler Rubicon

Ο CEO της Jeep, Christian Meunier, μπορεί να έχει επιβεβαιώσει επίσημα εδώ και καιρό πως μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Wrangler θα έρθει στην αγορά, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν το 2027. Στο μεταξύ, η Jeep θα έχει λανσάρει αρκετά ηλεκτρικά μοντέλα, που για την ώρα φαίνεται πως αποτελούν και την προτεραιότητά της. Για τα επόμενα χρόνια λοιπόν, το Wrangler θα πρέπει να συμβιβαστεί με την plug-in έκδοση, η οποία είναι διαθέσιμη ήδη από το 2020.

Διαβάστε Επίσης

Όπως είπαμε βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως η Jeep θα χάσει χρόνο στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων. Το συμπαγές Avenger έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, ενώ το Recon αναμένεται να έρθει στην αγορά των ΗΠΑ το 2024. Επιπλέον, μέσα στη χρονιά που διανύουμε αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως και η ηλεκτρική έκδοση του μεγάλου και πολυτελούς Wagoneer.

Ακόμη ικανότερο εκτός δρόμου

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, πως σύμφωνα με τον Meunier, όταν το ηλεκτρικό Wrangler έρθει στην αγορά, θα είναι ένα ακόμη ικανότερο off road όχημα από την υπάρχουσα γενιά με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Για να στηρίξει την άποψή του και να δώσει μια ένδειξη, χρησιμοποίησε την κλίμακα Trail Rating της Jeep, στην οποία η αμερικανική εταιρεία κατατάσσει τα μοντέλα της, ανάλογα με τις εκτός δρόμου δυνατότητές τους.

"Το Trail Rating είναι μια κλίμακα από το 1 μέχρι το 10. Στο 10 τοποθετείται το δίθυρο Wrangler Rubicon, ενώ το πεντάθυρο Wrangler Rubicon βρίσκεται στο 9. Ξεκινάμε από το 4 για το Renegade. Η επόμενη γενιά του Wrangler, θα θέλαμε να τοποθετηθεί στο 12. Η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί κανενός είδους εμπόδιο όταν πρόκειται για off-roading", κατέληξε ο Meunier.

Διαβάστε Επίσης

Έχοντας λοιπόν ως βάση ότι σε μία κλίμακα με άριστα το 10, το επόμενο Wrangler στοχεύει στο... 12, αντιλαμβάνεται κανείς πως η Jeep εκτιμά πως η ηλεκτροκίνηση θα της δώσει τη δυνατότητα να φτιάξει ακόμη ικανότερα off road κυρίως, χάρη στην πρόσθετη ροπή. Το ηλεκτρικό Wrangler πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει το πάτωμα STLA Large της Stellantis, στο οποίο θα βασίζεται και το Recon. Λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ και τα επίπεδα αυτονομίας του, θα γίνουν γνωστά μέσα στα επόμενα χρόνια, οπότε και θα υπάρχει πρόοδος στην εξέλιξη του μοντέλου.

Διαβάστε ακόμα:
 - 
Αυτό το σπανιό Nissan GT-R Nismo 400R έριξε το site δημοπρασιών (εικόνες)
 - Εκατομμυριούχος ανέβασε μια McLaren Senna GTR στον 57ο όροφο ουρανοξύστη
 - Και ο επικεφαλής της BMW κατά του νέου πλαισίου ρύπων Euro 7 και εξηγεί γιατί
 - Το ηλεκτρικό Toyota της επόμενης γενιάς μπορεί να είναι ανταγωνιστής της Taycan
 - Αυτό το αυτοκίνητο είναι πρώτο σε πωλήσεις παγκοσμίως το 2022

Best of Network