Μήπως η Mansory δεν πρέπει να ξαναγγίξει Ferrari;

Υπάρχουν στιγμές που καταλαβαίνεις γιατί η Ferrari θέλει τόσο πολύ να ελέγχει την εικόνα της. Πάντως για την Mansory -που κακοποιεί αισθητικά τα υπέροχα αυτοκίνητά της- δεν έχει αντιδράσει

Mansory F9XX
Mansory F9XX
Mansory F9XX
Mansory F9XX
Mansory F9XX
Mansory F9XX
Mansory F9XX
Ferrari SF90 Spider
Ferrari SF90 Spider
Ferrari SF90 Spider
Ferrari SF90 Spider
Ferrari SF90 Spider

Αυτό που βλέπεις λέγεται Mansory F9XX Tempesta Celeste και είναι μια καλή αφορμή να πάρει απόφαση η Ferrari να μην αγγίζει τα μοντέλα της ο συγκεκριμένος οίκος βελτιώσεων. Το οίκος βελτιώσεων μάλλον θα έπρεπε να μπει σε εισαγωγικά στην περίπτωση της Mansory γιατί τέτοια αισθητική κακοποίηση σε Ferrari δεν έχουμε ξαναδεί. Και δεν θέλουμε να ξαναδούμε. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Μα πώς είσαι έτσι Mansory F9XX Tempesta Celeste; 

Ένας υπερβολικά ευαίσθητος αναγνώστης θα μπορούσε να μας κατηγορήσει για car shaming. Για καλή μας τύχη τα αντικείμενα -συνήθως- δεν έχουν στόμα για να διαμαρτυρηθούν και να ξεκινήσει ένα κύμα cancel για το topgeargreece.gr. Το ερώτημα είναι: Γιατί η Mansory κακοποιεί αισθητικά την Ferrari; 

Mansory F9XX

Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι -με τις καλύτερες προθέσεις- αισθητικά προκλητικά. Στη συνέχεια, υπάρχουν αυτοκίνητα που έχουν σκόπιμα ακραία αισθητική, για να τραβήξουν όσο το δυνατόν περισσότερη προσοχή. Αυτό κάνει το Mansory F9XX Tempesta Celeste. Κατά 99% αυτή είναι η πρόθεση της Mansory γενικά και ειδικά.

Διαβάστε Επίσης

Ο διαβόητος βελτιωτής θέλει να το συζητούν και είναι ξεκάθαρο ότι για την Mansory ισχύει το κλισέ "δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα". Και κάπως έτσι παίρνεις μια Ferrari SF90 Spider και την κάνεις για τα πανηγύρια.

Mansory F9XX

Τρικυμία και επιδόσεις

Αυτή η τρικυμία που πιάνει τους ανθρώπους της Mansory έχει επιρροές. Στο ρύγχος, υπάρχει μια κεντρική ράβδος που θυμίζει LaFerrari. Στο splitter, υπάρχουν πλευρικά στοιχεία α-λα McLaren 765LT. Η λωρίδα σε όλο το μπροστινό μέρος φέρνει σε 812 Competizione/F12 TdF.

Mansory F9XX

Οι πλαϊνές ποδιές; Τρέχα γύρευε τι είχαν στο μυαλό τους. Τα πολλά αεροδυναμικά πτερύγια φέρνουν στο μυαλό FXX ενώ οι τροχοί -το μοναδικό ίσως καλόγουστο σημείο της παρέμβασης- έχουν κάτι από Mercedes-AMG One. Highlight που βγάζει μάτι είναι το look μαύρο μάρμαρο -"σήμα κατατεθέν" της Mansory-, σαν να είσαι σε τουαλέτα πεντάστερου ξενοδοχείου.

Τι γίνεται με τις επιδόσεις; H SF90 Spider είναι γνωστό ότι είναι ένα αυτοκίνητο που δεν έχει ανάγκη από δύναμη, αλλά η Mansory θεώρησε σκόπιμο να το ενισχύσει λιγάκι. Το νούμερο είναι 1.079 ίπποι, περίπου 100 ίπποι πάνω από τους ήδη άφθονους 985 ίππους του βασικού αυτοκινήτου, μέσω του "Mansory Performance PowerBox". Αυτή είναι μακράν η πιο διακριτική αλλαγή στην F9XX Tempesta Celeste.

Mansory F9XX

Η τελική ταχύτητα είναι τα 354 km/h (αντί 340 km/h της κανονικής) αλλά το πώς αποδίδει το αεροδυναμικό πακέτο σε αυτήν την ταχύτητα ίσως να το μάθουμε στις ειδήσεις. Το 0-100 km/h κατέβηκε ένα δέκατο του δευτερολέπτου από 2,5 σε 2,4 δλ.

Πάντως για να μην νομίζετε ότι είμαστε παράξενοι δείτε πώς είναι η Ferrari SF90 Spider. Κάτι μας λέει ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας. 

Ferrari SF90 Spider


​​​​
Ferrari SF90 Spider
Ferrari SF90 Spider

Διαβάστε Επίσης

Best of Network