Έρευνα: Οι ποιοτικές φωτογραφίες "μετρούν" στην επιλογή αυτοκινήτου

Αν σου αρέσουν οι φωτογραφίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάρεις και το αυτοκίνητο που δείχνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα

buy car online

Πόσες φορές έχετε ψάξει για αυτοκίνητα στο διαδίκτυο και απογοητευτήκατε από την ποιότητα των φωτογραφιών; Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε πως οι ποιοτικές εικόνες "μετρούν” στην επιλογή ή όχι ενός αυτοκινήτου. Η εταιρεία Dealer Image Pro διενήργησε στις αρχές του έτους μια έρευνα σε εμπόρους αυτοκινήτων καταγράφοντας μεταξύ άλλων το ρόλο που παίζει η φωτογραφία στην πώληση.

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι περίπου το 20% των εμπόρων δεν πιστεύει ότι η φωτογραφία αποτελεί σημαντικό μέρος των πωλήσεων αυτοκινήτων. Το υπόλοιπο 80% συμφωνεί και εστιάζει στη λήψη ποιοτικών εικόνων για τα αυτοκίνητα που πωλούν.

Έρευνα σε υποψήφιους αγοραστές

Ταυτόχρονα, μια άλλη έρευνα διαπίστωσε ότι το 90% των αγοραστών θεωρεί πως ένας πλήρης και λεπτομερής κατάλογος φωτογραφιών συμβάλλει τα μέγιστα στην επιλογή ενός αυτοκινήτου.

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.000 συμμετεχόντων με ποσοστό 97% εξ' αυτών, να δηλώνει ότι η ποιότητα των εικόνων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόφαση τους αλλά και στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης με τον έμπορο.

Η ίδια έρευνα κατέδειξε ότι ποσοστό 40% των εμπόρων δήλωσε ότι η φωτογραφία δεν βοηθάει τα αποτελέσματά τους ή δεν ήταν σίγουροι αν βοηθάει.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network