Πιο ελαφριά και άκαμπτη η διάδοχος της Lamborghini Aventador

Η νέα Lamborghini LB744 είναι κατά 25% πιο άκαμπτη από την Aventador αλλά και 10% πιο ελαφριά και φυσικά έχει 1.000 ίππους

Lamborghini LB744 Rolling Chassis

Αν το καλοσκεφτείς είναι λογικό. Μια Lamborghini με εκατοντάδες ίππους που είναι φτιαγμένη από εξωτικά υλικά, έχει αρκετά κοινά με τον κόσμο της αεροπλοϊας. Καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία για την LB744, τον διάδοχο της Aventador που θα ενσωματώνει υβριδική τεχνολογία και θα διαθέτει μονοκόκ πλαίσιο, η σύνδεση αυτή γίνεται ακόμη πιο σαφής. Η βασική είδηση που αφορά το νέο μοντέλο, είναι πως το πλαίσιό της θα είναι σημαντικά πιο άκαμπτο από εκείνο της Aventador, κάτι που για να λέμε την αλήθεια, ήταν αναμενόμενο.

Lamborghini LB744 Rolling Chassis

Νέες φωτογραφίες για το υβριδικό hypercar

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, απεικονίζουν γυμνό το πλαίσιο της LB744 στο οποίο έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου, ενώ βλέπουμε ενσωματωμένο και τον V12 κινητήρα που σε συνδυασμό με έναν ηλεκτροκινητήρα ανεβάζει την απόδοση της Lamborghini στους 1.015 ίππους. Αναφορικά με την δομή του πλαισίου, εκεί που το μπροστινό τμήμα ήταν κατασκευασμένο από αλουμίνιο, η LB744 κάνει χρήση συνθετικών υλικών, που περιλαμβάνουν ίνες άνθρακα εμποτισμένες με ρυτίνη.

Lamborghini LB744 Rolling Chassis

Συνολικά το πλαίσιο του νέου μοντέλου είναι ελαφρύτερο και 25% πιο άκαμπτο σε σύγκριση με εκείνο της Aventador, ενώ σημαντικά μειωμένος είναι ο αριθμός συγκολλήσεων. Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η Lamborghini να υποστηρίζει πως η LB744 έχει τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία της.

Best of Network