Πώς η Tesla γλίτωσε το πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Οι αλλαγές στο σύστημα αντικλεπτικής προστασίας Sentry Mode της Tesla, τη γλίτωσαν από το πρόστιμο της ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Tesla Sentry Mode

Πού αρχίζει η ασφάλεια και πού τελειώνει η ιδιωτικότητα; Τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα τρεντάρουν ακατάπαυστα τα τελευταία χρόνια και η προστασία τους, είτε πρόκειται για το διαδίκτυο είτε για τη δημόσια ζωή, είναι κάτι σαν Ιερό Δισκοπότηρο για το Νομικό τμήμα της κάθε εταιρείας. Η Tesla, είναι από τις εταιρείες εκείνες που καταφέρνουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να διατηρούνται συνεχώς στην επικαιρότητα.

Πού κοιτούν οι κάμερες των Tesla;

Αυτή τη φορά, η λειτουργία "Sentry Mode" που περιλαμβάνεται στα μοντέλα της, κινητοποίησε την Εποπτική Αρχή της Ολλανδίας. Η συγκεκριμένη λειτουργία, περιλαμβάνει κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται τοποθετημένες στο αυτοκίνητο και έργο τους είναι η προστασία του από κλοπή ή βανδαλισμό. Όλα καλά μέχρι εδώ, ή τουλάχιστον έτσι θεώρησε η Tesla. Η ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων (DPA) όμως φαίνεται πως είχε άλλη άποψη και άρχισε να διερευνά το θέμα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν πιθανές παραβιάσεις.

car camera

Διαβάστε Επίσης

Η Katja Mur, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της DPA σε δηλώσεις της ανέφερε πως "πολλά Tesla που ήταν σταθμευμένα στο δρόμο, βιντεοσκοπούσαν συχνά όλους όσους πλησίαζαν το όχημα και οι εικόνες αυτές αποθηκεύονταν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν κάθε αυτοκίνητο το έκανε αυτό, θα είχαμε μια κατάσταση όπου κανείς δεν θα μπορούσε να πηγαίνει οπουδήποτε δημόσια χωρίς να παρακολουθείται".

Aerodynamic Tesla Model Y

Αλλαγές στο σύστημα και πάει το πρόστιμο

Το Sentry Mode είναι ένα σύστημα αντικλεπτικής προστασίας που χρησιμοποιείται και ελέγχει συνεχώς το περιβάλλον ενός Tesla, μόλις το όχημα κλειδώσει και χρησιμοποιεί κάμερες για να καταγράφει τυχόν απειλές για το όχημα. Η Tesla αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος, προκειμένου να αποφύγει το πρόστιμο από τις Ολλανδικές αρχές. Αυτές περιλαμβάνουν τα φώτα των αυτοκινήτων που αναβοσβήνουν για να υποδεικνύουν στους περαστικούς ότι έχει ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση, ενώ παράλληλα απαιτούν την έγκριση του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, προκειμένου να ξεκινήσει η βιντεοσκόπηση.

Η DPA ανέφερε πως οι ταινίες που αποθηκεύονται στο αυτοκίνητο δεν κοινοποιούνται στην Tesla. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα νομικά υπεύθυνοι για ενδεχόμενη ακατάλληλη βιντεοσκόπηση να είναι οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου και όχι η Tesla.

Διαβάστε Επίσης

Best of Network