Bugatti Chiron Profilee: Πληρώνεις δύο, παίρνεις μία

H Bugatti Chiron Profilee, είναι η τελευταία με τον θρυλικό W16 και κάποιος την ήθελε τόσο πολύ που θα δώσει σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ, όσο κάνουν δύο απλές Bugatti Chiron

Bugatti Chiron Profilee RM Sothebys Auction

Το να παρακολουθείς live την δημοπρασία ενός συλλεκτικού αυτοκινήτου έχει πλάκα. Είναι πολύ πιο διασκεδαστικό από τη στιγμή που τα νούμερα δεν αφορούν δικά σου χρήματα και για έναν περίεργο λόγο σε πιάνει μια μανία να θέλεις να ανέβει η τιμή όσο περισσότερο πάει. Σαν να μην χρειάζεται αυτά τα χρήματα να τα δώσει κάποιος άνθρωπος. Λες και είναι απλοί αριθμοί.

Βεβαίως αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες, έχουν την άνεση να υπολογίζουν τα χρήματα ως απλούς αριθμούς. Όπως έκανε ας πούμε ο νέος ιδιοκτήτης της μιας και μοναδικής Bugatti Chiron Profilee, που χρειάστηκε να φτάσει στα 8.7 εκατομμύρια ευρώ για να κερδίσει αυτή τη δημοπρασία και τελικά, μαζί με τα ψιλά του ΦΠΑ και τέτοια, θα καταβάλει 9.792.500 ευρώ για ένα καινούργιο, πλην μοναδικό, αυτοκίνητο. 

Bugatti Chiron Profilee RM Sothebys Auction

Αυτό είναι και το ρεκόρ της Bugatti Chiron Profilee. Είναι πλέον το πιο ακριβοπουλημένο καινούργιο αυτοκίνητο σε δημοπρασία και με εξαιρετικά μεγάλη τιμή, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως με 10 εκατομμύρια κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει δύο, επίσης ολοκαίνουργιες, Bugatti Chiron Pur Sport. 

Μανιώδης αγοραστής 

Bugatti Chiron Profilee RM Sothebys Auction

Ο άνθρωπος που τελικά αγόρασε την τελευταία Bugatti με τον θρυλικό W16 κινητήρα των τεσσάρων turbo, την ήθελε πολύ και λογικά τα παραπάνω ήταν ο βασικός λόγος πίσω από αυτό. Δεν εξηγείται αλλιώς, ο τρόπος που ανέβαζε την τιμή, στην προσπάθειά του να εξαλείψει κάθε ανταγωνιστή.

Ο οίκος RM Sotheby's που διοργάνωσε την συγκεκριμένη δημοπρασία στο Παρίσι, της οποίας το κορυφαίο αυτοκίνητο ήταν ασφαλώς η Chiron Profilee, υπολόγιζε πως το αυτοκίνητο θα έφτανε τα 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Στα 6 οι επίδοξοι αγοραστές σταμάτησαν να είναι πολλοί και έμειναν δύο για να καταλήξει η δημοπρασία να είναι μια οικονομική μονομαχία μεταξύ ενός κυρίου που βρισκόταν στην αίθουσα και ενός που έκανε τις προσφορές του online. 

Bugatti Chiron Profilee RM Sothebys Auction

Τελικά το αυτοκίνητο πήγε στον απομακρυσμένο προορισμό, καθώς ο κύριος στην αίθουσα δεν άντεξε την επιμονή εκείνου στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Και εδώ που τα λέμε ήταν δύσκολο γιατί ο τελικός αγοραστής, δεν ασχολούνταν και πολύ με τις υποδιαστολές των εκατομμυρίων και στρογγυλοποιούσε μονίμως το πόσο της προσφοράς στο επόμενο εκατομμύριο. Τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν μετά τα 7.5 εκατομμύρια και το κύκνειο άσμα του κυρίου στην αίθουσα ήταν τα 8.6 εκατομμύρια, μια προσφορά που ήρθε ως buzzer beater τη στιγμή που το σφυρί είχε σηκωθεί και ήταν έτοιμο να σημάνει το φινάλε. 

Bugatti Chiron Profilee RM Sothebys Auction

Γιατί πληρώνεις δύο Chiron και παίρνεις μία Chiron Profilee

Ήταν μια προσπάθεια αιφνιδιασμού και η άνεση της απάντησης από το internet απέδειξε πως ο άλλος κύριος, ήταν διατεθειμένος να δώσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια. H Bugatti Chiron Profilee γράφτηκε έτσι στην ιστορία και μάλλον το αξίζει γιατί θα είναι η τελευταία ενός μοντέλου από αυτά που θα κλείσουν μια ολόκληρη εποχή πριν περάσουν στον ηλεκτρισμό ακόμη και εταιρείες όπως η Bugatti. 

Bugatti Chiron Profilee RM Sothebys Auction

 

Best of Network