Και Τoyota Corolla Cross υδρογόνου -η ιαπωνική φίρμα επιμένει

Με κάθε δυνατό τρόπο η Toyota δείχνει ότι υπολογίζει πολύ στις κυψέλες καυσίμου υδρογόνου και το Τoyota Corolla Cross Hydrogen είναι ένα ακόμα βήμα

Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου
Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου

Το KENSHIKI FORUM 2022 στις Βρυξέλλες ήταν η τέλεια αφορμή για την Toyota να δείξει τις προθέσεις της σε κάθε τομέα. Είτε πρόκειται για ηλεκτροκίνητα hypercar με χειροκίνητο κιβώτιο όπως το "Lexus Electrified Sport", είτε για πρόκειται για το υδρογόνο -που φαίνεται να είναι το μεγάλο στοίχημα της φίρμας για το μέλλον της αυτοκίνησης. Στο ίδιο forum παρουσίασε και το Τoyota Corolla Cross υδρογόνου.

Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου

Τurbo κινητήρας αλλά με ενέργεια από το υδρογόνο

Το Τoyota Corolla Cross υδρογόνου έχει τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1.6 λίτρων του GR Corolla με τεχνολογία κινητήρα υδρογόνου άμεσης έγχυσης υψηλής πίεσης από το Toyota Yaris H2 και προσθέτοντας την τεχνογνωσία δεξαμενών υδρογόνου από το Mirai. Το πρωτότυπο Corolla Cross υδρογόνου μπορεί να μεταφέρει 5 επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το όχημα είναι σε φάση δοκιμών στο δρόμο ενώ παράλληλα παράλληλα με τη συνεχιζόμενη ψηφιακή ανάπτυξη, ενώ τοσύντομα θα ξεκινήσει χειμερινές δοκιμές στη βόρεια Ιαπωνία.

Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου

Τα βασικά πλεονεκτήματα της καύσης υδρογόνου περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης των υφιστάμενων τεχνολογιών του κινητήρα εσωτερικής καύσης, τους γρήγορους χρόνους ανεφοδιασμού και τη σαφή μείωση της χρήσης και της ανάγκης για περιορισμένης προμήθειας στοιχείων δυσευρετων και ακριβών όπως το λίθιο και το νικέλιο. 

Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου

Η Toyota βρίσκεται περίπου στο μέσο της πορείας προς την εμπορική διάθεση προϊόντων όπως το Corolla Cross H2 Concept. Δεν είναι ακόμη δυνατό να πούμε αν η τεχνολογία θα φτάσει σε ωριμότητα για αυτοκίνητα δρόμου, αλλά σύμφωνα με την Toyota υπάρχει αναμφίβολα μια σαφής ευκαιρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Toyota Corolla Cross υδρογόνου

Γιατί η Toyota ποντάρει τόσο πολύ στο υδρογόνο

Στο KENSHIKI FORUM 2022 η ιαπωνική φίρμα ανέπτυξε την φιλοσοφία της ως εξής: "Σε έναν κόσμο με δραματικά διαφορετικές ανάγκες πελατών και περιβάλλοντα αγοράς, η προσέγγιση της Toyota για την ουδετερότητα ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι να αναπτύξει και να προσφέρει πολλαπλές τεχνολογίες για να υποστηρίξει τους πελάτες στην ατομική τους πορεία προς τις μηδενικές εκπομπές.

Αυτή η προσέγγιση πολλαπλών τεχνολογιών -η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρικές μπαταρίες και ηλεκτρικές κυψέλες καυσίμου και plug-in υβριδικά ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά- προσφέρει την ευκαιρία, για τους πελάτες της Toyota σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές πωλήσεων παγκοσμίως, να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα σήμερα - ανεξάρτητα από το περιβάλλον τους και τις καθημερινές τους ανάγκες.

Η Toyota πιστεύει επίσης ακράδαντα ότι είναι πολύ νωρίς για να επικεντρωθούμε σε μία μόνο λύση μηδενικών εκπομπών και, ως εκ τούτου, αναπτύσσει ταυτόχρονα την τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου και την τεχνολογία καύσης υδρογόνου παράλληλα με την τεχνολογία ηλεκτρικών μπαταριών.

Ανάπτυξη της καύσης υδρογόνου μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Φέτος η Toyota, μέσω της ομάδας Rookie Racing, συμμετείχε σε όλους τους αγώνες αντοχής Super Taikyu στην Ιαπωνία με μια Corolla H2 GR καύσης υδρογόνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda, με το ψευδώνυμο "Morizo" πήρε το τιμόνι σε κάθε αγώνα για να αξιολογήσει και να συμβάλει στην ανάπτυξη.

Αυτή η τακτική και έντονη δραστηριότητα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό βοήθησε στην επιτάχυνση της αναπτυξιακής δραστηριότητας και της τεχνικής προόδου. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας σεζόν Super Taikyu η Toyota κατάφερε να αυξήσει την ισχύ καύσης υδρογόνου κατά 24% και τη ροπή κατά 33%, επιτυγχάνοντας την επανάσταση της δυναμικής απόδοσης στο ίδιο επίπεδο με έναν συμβατικό βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, η αυτονομία έχει επεκταθεί κατά περίπου 30% και ο χρόνος ανεφοδιασμού έχει μειωθεί από περίπου πέντε λεπτά σε ενάμισι λεπτό.

Best of Network