Η BYD ετοιμάζει δύο νέες premium μάρκες ηλεκτρικών

Είναι ίσως η πιο κινητική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή στον πλανήτη και η επέκτασή της είναι καλοσχεδιασμένη

BYD Han EV

Η BYD, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα (και 2ος μεγαλύτερος στον κόσμο), σχεδιάζει να λανσάρει δύο νέες μάρκες το 2023 για να στοχεύσει σε premium αγορές για plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα. Παρότι είναι ξεκάθαρο ότι οι πιο premium αγορές -όπως η Ευρώπη- αναζητούν ασφάλεια, οι Κινέζοι κατασκευαστές αντιλαμβάνονται ότι το marketing -και όχι μόνο η χαμηλή τιμή- παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην premium πελατεία.

Προς το παρόν μόνο κινεζικό όνομα

Το πρώτο που θα λανσαριστεί θα είναι μια premium μάρκα που θα ονομάζεται Yangwang στα κινεζικά, δήλωσε ο Wang Chuanfu, πρόεδρος και πρόεδρος της BYD, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Shenzhen της νότιας Κίνας την Τετάρτη για να σηματοδοτήσει την παραγωγή 3 εκατομμυρίων οχημάτων. Η μάρκα, για την οποία η BYD δεν έχει ακόμη καταλήξει σε ένα αγγλικό όνομα, θα αποκαλυφθεί μαζί με το πρώτο μοντέλο το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

BYD αξίας 140.000 ευρώ

Ο Wang δήλωσε ότι τα μοντέλα Yangwang θα είναι εξοπλισμένα με "ανατρεπτικές τεχνολογίες" και η τιμή τους θα κυμαίνεται γύρω στα 140.000 ευρώ. 

Η εταιρεία το επόμενο έτος θα παρουσιάσει επίσης ένα νέο εμπορικό σήμα για "άκρως επαγγελματικές και εξατομικευμένες επιλογές" ώστε να καλύψει τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών, πρόσθεσε. Άραγε αυτό σημαίνει ένα τμήμα για κατά παραγγελία οχήματα; Θα το μάθουμε σύντομα. Πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο νέες μάρκες δεν έγιναν γνωστές.  Η BYD εδρεύει στη Σενζέν και ανήκει εν μέρει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Warren Buffett.


Το πρώτο της ηλεκτροκίνητο όχημα, η plug-in υβριδική έκδοση του συμπαγούς σεντάν F3 με την ονομασία BYD, ξεκίνησε να πωλείται στην Κίνα το 2018.  Τον Μάρτιο, η εταιρεία σταμάτησε να κατασκευάζει βενζινοκίνητα οχήματα για να επικεντρωθεί στην παραγωγή plug-in υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων. Τους πρώτους δέκα μήνες του 2022, η BYD παρέδωσε 1,4 εκατομμύρια plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, ένα άλμα 234% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Best of Network