Renault και Geely ετοιμάζουν μαζί μοντέλο για το 2024

Το πρώτο όχημα που θα προκύψει από τη συνεργασία μεταξύ Renault και Geely, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Busan και θα είναι ένα μεσαίο crossover

Renault - Geely

Η Renault έδωσε στη δημοσιότητα μία εικόνα στην οποία διακρίνεται η σιλουέτα ενός οχήματος, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αποτελέσει το πρώτο όχημα παραγωγής που θα προκύψει από τη συνεργασία της γαλλικής εταιρείας με την κορεατική Geely. Πρόκειται για ένα υβριδικό crossover που θα ανήκει στη μεσαία κατηγορία και του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault Korea Motors στο Busan.

Volvo, Geely και Renault

Όπως έγινε γνωστό, το νέο αυτό μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα Compact Modular Architecture της Volvo, την οποία συναντάμε και σε μια σειρά αυτοκινήτων που συνδέονται με τη Geely, όπως το Volvo XC40 και το Lynk & CO 01. Η Renault Korea Motors δήλωσε επίσης ότι θα επενδύσει περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ στη Νότια Κορέα τα επόμενα έξι χρόνια, σε δαπάνες για εξέλιξη λογισμικού, συνδεσιμότητα και ηλεκτροκίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Joongang Daily, ο CEO της Renault, Luca de Meo, δήλωσε την Τρίτη 11/10 σε συνέντευξη Τύπου, ότι το εργοστάσιο στο Busan θα είναι "ένας εξαγωγικός κόμβος για τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους μοντέλα μας”. Ο de Meo βρισκόταν στην Ασία για επαφές με τη Nissan, σχετικά με την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων στη συμμαχία των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο Busan η κατασκευή

Οι Renault και Geely προχώρησαν σε συμφωνία συνεργασίας τον περασμένο Ιανουάριο, με την τελευταία να επικεντρώνεται στην παραγωγή στο εργοστάσιο του Busan, ωστόσο η Geely, φέρεται να σχεδιάζει να αποκτήσει μερίδιο στην επερχόμενη απόσχιση των δραστηριοτήτων της Renault για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν επίσης και στην Κίνα, αφού η Renault αποχώρησε από την κοινοπραξία της εκεί με την Dongfeng.

Στο εργοστάσιο του Busan κατασκευάζεται σήμερα το crossover Renault Arkana που προορίζεται για εξαγωγή στην Ευρώπη, ενώ στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει την παραγωγή του Nissan Rogue για την αγορά της Βόρειας Αμερικής. Έχει ετήσια δυναμικότητα παραγωγής 300.000 μονάδων.

Best of Network