Jidu Robo 01: Ηλεκτρικό, αυτόνομο και ρομποτικό

Η Jidu Auto παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο που είναι αυτόνομο και ρομποτικό. Λειτουργεί με φωνητικές εντολές και απαιτεί ελάχιστα από τον οδηγό του

Baidu Jidu Robo01

Στον ψηφιακό κόσμο του Metaverse παρουσίασε η Jidu Auto το πρώτο της αυτοκίνητο. Πρόκειται για το ηλεκτρικό Robo 01, που θα έχει αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 4 και θα προσφέρει μια προηγμένη εμπειρία στους επιβάτες του με ένα πλήρως ψηφιακό εσωτερικό. Η Jidu Auto είναι μια εταιρεία που φτιάχτηκε από την Baidu με στόχο να βαδίσει στα χνάρια της Tesla. Στην πορεία το project απέκτησε και την (οικονομική) υποστήριξη της Geely, έτσι η Baidu θα γίνει η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας από την Κίνα που θα δημιουργήσει το δικό της αυτοκίνητο. 

Baidu Jidu Robo01

Την αγορά των αυτοκινήτων βλέπουν επίσης με "καλό μάτι" τόσο ή Xiaomi, όσο και Didi Global, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από πρώην στέλεχος της Alibaba με αντικείμενο την online ενοικίαση αυτοκινήτων. Όσο για την Baidu; Πρόκειται για έναν κινεζικό κολοσσό, αντίστοιχο της Google, με πολλαπλές δραστηριότητες σε τεχνολογικούς τομείς και ακούραστο τμήμα ανάπτυξης και εξέλιξης των υπηρεσιών της.

Baidu Jidu Robo01

Το Robo 01 θα έχει τη δυνατότητα να κινείται πλήρως αυτόνομα, ώστε να προσελκύσει πελάτες που ενδιαφέρονται για τεχνολογίες cutting edge. Η κατασκευή του είχε ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές του 2022 στο πλαίσιο της πρώτης χρηματοδότησης της Jidu με 300 εκατομμύρια δολάρια, στα οποία τώρα προστέθηκαν, με την συμβολή της Geely, άλλα 400. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jidu το αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει το 2023 θα είναι σε ποσοστό 90% ίδιο με το concept που παρουσιάστηκε τώρα.

Baidu Jidu Robo01

Πέραν της αυτόνομης λειτουργίας, ο χειρισμός του θα γίνεται με φωνητικές εντολές καθώς θα εφοδιάζεται με πλακέτες Qualcomm 8295. Εκεί έγκειται και ο χαρακτήρας του ρομποτικού, που του έχουν δώσει οι κατασκευαστές του, καθώς θα απαιτεί την ελάχιστη δυνατή συνεισφορά του οδηγού κατά την μετακίνηση. Θα είναι τοποθετημένες πάνω του 12 κάμερες και δύο Lidar, όλα κατασκευής της Jidu και η βάση του θα είναι η νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Geely. 

Baidu Jidu Robo01

Προκειμένου να τα καταφέρει όλα αυτά η Jidu φρόντισε να προσλάβει τον πρώην σχεδιαστή της Cadillac, Frank Wu και τον Wang Weibao, πρώην στέλεχος της Apple που είχε ασχοληθεί επισταμένα με το Apple Car, ως επικεφαλής του προγράμματος "έξυπνης οδήγησης". Σύμφωνα με την Jidu, το Robo 01 θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία με τιμή σχεδόν 30.000 δολαρίων.


 

Best of Network