To Dodge Hornet προκάλεσε σύγχυση στην Stellantis

To copy-paste του Dodge Hornet στην Alfa Romeo Tonale προκάλεσε ένα μίνι διπλωματικό επεισόδιο μέσα στην Stellantis, το οποίο φαίνεται πως σταματούν οι Ιταλοί συνδικαλιστές

Dodge Hornet

Η πρόσφατη παρουσίαση του Hornet από την Dodge, δεν σύγχυσε μόνο τον δικό μας Βαγγέλη Φακατσέλη, αλλά και ορισμένους μέσα στην Alfa Romeo. Πληροφορίες και κλίμα από το στενό περιβάλλον της Alfa Romeo, που είδαν το φως τη δημοσιότητας, έκαναν λόγο για εκνευρισμό και απογοήτευση από στελέχη της εταιρείας για το γεγονός πως η Alfa Romeo Tonale δεν αποτέλεσε απλώς την βάση για το Dodge Hornet, αλλά το πρωτότυπο για μια πιστή αντιγραφή. 

Dodge Hornet

Άνθρωποι της Alfa Romeo που μίλησαν ανώνυμα στο "The Drive" τόνισαν πως δεν περίμεναν από την Stellantis να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Tonale, παρά το γεγονός πως γνώριζαν ότι το ιταλικό SUV θα αποτελούσε την βάση για εκείνο που θα κυκλοφορούσε με το σήμα της Dodge. Το πιο απογοητευτικό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πως η Tonale αποτελεί ένα υψίστης σημασίας αυτοκίνητο για το μέλλον της Alfa Romeo και στην Ευρώπη, αλλά και στην αμερικανική αγορά και από την πλευρά της ιταλικής φίρμας ήθελαν να έχει τον δικό του, ξεχωριστό χαρακτήρα. 

Alfa Romeo Tonale Greece
Από την άλλη οι επικεφαλής της Stellantis ήθελαν να μειώσουν σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα της Dodge που στην γκάμα της διαθέτει θηριώδεις κινητήρες με υψηλές τιμές ρύπων και η ενσωμάτωση της Tonale, ήταν η πιο ανέξοδη λύση. 

Αλληλούια από τους συνδικαλιστές στην Ιταλία 

Όλα αυτά όμως τα ακολούθησε η είδηση πως τα σωματεία εργαζομένων στα εργοστάσια της Stellantis επί ιταλικού εδάφους, "τρίβουν τα χέρια τους" για την αύξηση της δουλειάς που θα έχουν τους προσεχείς μήνες. Στο εργοστάσιο της Νάπολης, όπου θα κατασκευάζονται και τα δύο αυτοκίνητα πάνω στην κοινή πλατφόρμα την οποία χρησιμοποιούν επίσης το Jeep Renegade και το Jeep Compass, θα χρειαστεί μια επιπλέον βάρδια εργαζομένων. Η αύξηση της παραγωγής που θα επηρεάσει θετικά τους εργαζόμενους υπολογίζεται στο 25% και αυτό θα σημάνει την αύξηση της παραγωγής ολόκληρου του εργοστασίου της Stellantis στην Νάπολη. 

Dodge Hornet

14.000 προπαραγγελίες για το Hornet

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας μετά την παρουσίαση του Dodge Hornet στην Αμερική, πριν από μερικές ημέρες δηλαδή, οι προπαραγγελίες για το αυτοκίνητο έφτασαν τις 14.000. Ο αριθμός κρίνεται άκρως ικανοποιητικός δεδομένου πως άμεσα διαθέσιμο θα είναι μόνο το Dodge Hornet GT, το ισχυρότερο δηλαδή μοντέλο της γκάμας με τον δίλιτρο κινητήρα και τους 265 ίππους. Το εξηλεκτρισμένο μοντέλο θα ακολουθήσει σε σχεδόν ένα χρόνο και σίγουρα είναι μια πιο ενδιαφέρουσα και πιο λογική επιλογή στην εποχή που ζούμε. 

Best of Network