Ιδιοκτήτης ξεκλειδώνει το Tesla του με εμφυτευμένο τσιπ

Ένας 39χρονος εμφύτευσε μικροτσίπ στο χέρι του για να ξεκλειδώνει το Tesla του και να πληρώνει στο σούπερ μάρκετ

Tesla Chip Unlock

Σε λίγο, τι σε λίγο δηλαδή, σχεδόν έφτασε η εποχή που δεν θα χρειάζεται να οδηγείς, να περπατάς, να πληρώνεις με λεφτά, χάρτινα λεφτά, δεν θα χρειάζεται να κάνεις διάφορα πράγματα. Όπως ο Brandon Dalaly, ένας 39χρονος Αμερικανός που εμφύτευσε στα χέρια του δύο μικροτσιπ και μέσω αυτών ολοκληρώνει ένα πλήθος καθημερινών αναγκών του, όπως το να ξεκλειδώνει το Tesla του. 

Τα τσιπ έχουν αποθηκευμένα προσωπικά στοιχεία του Dalaly, όπως το online ποροτφόλι του και το ιατρικό του αρχείο. Ωστόσο το πιο σύνηθες από αυτά που κάνει με το μικροτσιπ στο χέρι του είναι να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητό του. Πλησιάζει απλώς το χέρι του σε αυτό και μπαίνει μέσα. Ο Dalaly είναι μέλος μιας ομάδας 100 ατόμων που βρίσκεται σε beta δοκιμαστική διαδικασία που διενεργεί η εταιρεία Vivokey. Τα τσιπ είναι επικαλυμμένα με βιολογικά συμβατές ουσίες και γίνονται ένα με τον ιστό του σώματος αμέσως μετά την εμφύτευση. Ο Brandon εξήγησε πώς οι δυνατότητες των τσιπ εξελίσσονται συνεχώς μέσω νέων λειτουργιών που μπορούν να μεταφορτωθούν. 

"Η εταιρεία που το δημιούργησε αυτό έχει κυριολεκτικά το δικό της κατάστημα εφαρμογών όπου μπορείτε να εγκαταστήσετε ασύρματα εφαρμογές στο σώμα σας με αυτά τα τσιπ", δήλωσε ο 39χρονος και  συμπλήρωσε, "Μία από τις εφαρμογές έτυχε να είναι η κάρτα-κλειδί της Tesla. Έτσι, αυτή ήταν η πρώτη εφαρμογή που εγκατέστησα σε αυτό, επειδή έχω ένα Tesla Model 3 και τώρα το χρησιμοποιώ ως κλειδί μου όταν το κλειδί μου Bluetooth αποτυγχάνει ή δεν έχω την κάρτα κλειδί μου. Απλά χρησιμοποιείς το χέρι σου".

Δοκιμαστής ή όχι, ο Brandon πλήρωσε κιόλας για αυτή τη διαδικασία, αλλά σε τιμή ευκαιρίας, "Επειδή είμαι δοκιμαστής Beta το κόστος του τσιπ ήταν 300 δολάρια και η τοποθέτηση άλλα 100", ανέφερε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε επίσης πως το πρώτο τσιπ που τοποθέτησε στο σώμα του, ήταν μικρότερο από το δεύτερο. Ήταν τοποθετημένο σε μια σύριγγα και  στην ουσία αισθάνθηκε σαν να έκανε ένα εμβόλιο.
 

Best of Network