Πρώτο video και ήχος της νέας BMW 3.0 CSL των 750.000 ευρώ

Έχουμε εικόνα και ήχο για ένα από τα πλέον πολυαναμενόμενα αυτοκίνητα του 2022. Η BMW 3.0 CSL εθεάθη να βρυχάται στο Nurburgring

BMW 3.0 CSL

Οι φίλοι της BMW έχουν φέτος πολλές επιλογές, καθώς την BMW M4 CSL θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα η νέα BMW M2, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Υπάρχουν όμως και φίλοι της BMW με κάπως πιο βαθιές τσέπες και αυτοί περιμένουν με ανυπομονησία ένα άλλο θηρίο προσανατολισμένο στην πίστα. Ξέρεις πια ότι BMW 3.0 CSL E9 είναι σε φάση αναβίωσης.

Εικόνα και ήχος της BMW 3.0 CSL τώρα

Πριν από το επίσημο ντεμπούτο της κοντά στα τέλη του 2022, το βελτίωμένο κορμί μιας M4 (που αποτελεί την βάση της 3.0 CSL) εντοπίστηκε να κάνει μερικούς γρήγορους γύρους στο Nurburgring. Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι αναπόφευκτη, αλλά προφανώς υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον για ένα αυτοκίνητο επιδόσεων με έναν παραδοσιακό κινητήρα εσωτερικής καύσης -χωρίς καμία υβριδική βοήθεια στο μίγμα.

ΟΚ, υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν το project κάπως αρνητικά, επειδή η BMW θα κοστολογήσει αυτό το πόνημα με 750.000 ευρώ -τίμημα που κάποιοι θεωρούν υψηλό για κάτι που φαίνεται να είναι μια M4 CSL με διαφορετικό αμάξωμα και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε κάθε περίπτωδη καλύτερα να περιμένουμε την επίσημη αποκάλυψη, όταν θα έχουμε όλα τα επιβεβαιωμένα στοιχεία για το σκληροπυρηνικό κουπέ.

560 ίπποι, πίσω κίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Από ό,τι έχουμε ακούσει, μόνο 50 αυτοκίνητα σχεδιάζονται για παραγωγή. Υπάρχουν πληροφορίες ότι 30 μονάδες προορίζονται για την Ευρώπη και οκτώ για την Ασία, ενώ τα υπόλοιπα 12 για άλλες περιοχές. Όλα τα αυτοκίνητα θα έχουν χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω τροχούς, καθώς και έναν ελαφρώς ισχυρότερο εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα που θα αποδίδει 560 ίππους.

Αυτή η διάταξη υλικού θα επιτρέψει στην αναβαθμισμένη 3.0 CSL να φτάσει τα 100 km/h από στάση σε 3,5". Αυτό δεν είναι και πολύ κακό για ένα RWD αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο αναμένεται να κάνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος για να διατηρήσει το βάρος χαμηλά. Οι φήμες λένε ότι η BMW θα τοποθετήσει ζάντες 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω κατά παραγγελία και θα βάψει το αμάξωμα -με ρετρό στοιχεία- σε ένα μοναδικό χρώμα.

Ωραία φαίνεται αυτή η νέα μπροστινή μάσκα, αλλά πρωτότυπα είχαν αεροτομή στην οροφή, ενώ εδώ βλέπουμε μόνο μια μικρή αεροτομή στο πίσω μέρος. Ο twin-turbo κινητήρας των 3,0 λίτρων ακούγεται ωραία. Δες και τον μπροστινό προφυλακτήρα με τις στρογγυλές εισαγωγές αέρα που θυμίζουν την M3 E46 CSL.

Best of Network