Η Baidu βάζει σε παραγωγή αυτόνομο όχημα επιπέδου 4

Η Baidu παρουσίασε το Apollo RT6, ένα αυτοκίνητο με αυτονομία επιπέδου 4, τιμόνι που αποσπάται και είναι έτοιμο για να περάσει στην παραγωγή

Jidu Apollo RT6

Κοιτα να δεις που από αλλού το περιμένουμε και από αλλού θα μας έρθει τελικά. Για την πλήρη αυτονομία ο λόγος, καθώς η Jidu που είναι μια εταιρεία της Baidu, η οποία είναι η Google της Ασίας με δισεκατομμύρια τζίρους και πιθανώς και κέρδη κάθε χρόνο, παρουσίασε το Jidu Apollo RT6 ένα πλήρως αυτόνομο όχημα. Η εταιρεία μας είχε δείξει αυτό πριν από καιρό, αλλά τώρα κάνει την έκπληξη υπό μια έννοια γιατί προχωρά μερικά βήματα παραπάνω 

Jidu Apollo RT6

Το Jidu Apollo RT6 είναι σχεδιασμένο ώστε να είναι πλήρως αυτόνομο, με αποσπώμενο τιμόνι που απελευθερώνει χώρο για μια πιο ευέλικτη εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν λένε ευέλικτη, εννοούν να καθίσεις να διαβάζεις την εφημερίδα σου, να ελέγχεις τις μετοχές στο laptop ή να διαβάζεις το παιδί για το σχολείο. Επίσης εννοούν πως το αυτοκίνητο θα διαθέτει χώρο για αυτόματους πωλητές νερών, αναψυκτικών ή σνακς, καθώς και για παιχνιδομηχανές ή μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

Jidu Apollo RT6

Υπερθεματίζοντας πάνω στην άνεση και την εξυπηρετικότητα η ενημέρωση από την Baidu αναφέρει χαρακτηριστικά, "(Το Apollo RT6) Πρόκειται να επιταχύνει την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων σε κλίμακα, φέρνοντας τον κόσμο πιο κοντά σε ένα μέλλον κοινής κινητικότητας χωρίς οδηγό". Χμ… Μάλιστα! 

Οι Κινέζοι έχουν επίσης μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής, το οποίο είναι περίπου στις 37.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο. Σκοπεύουν να εντάξουν το Jidu Apollo RT6 στο πρόγραμμα car sharing της εταιρείας Apollo Go. Απώτερος στόχος είναι οι αρχικές περιορισμένες μονάδες να αυξάνονται κατά δεκάδες χιλιάδες, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν. 

Jidu Apollo RT6

Το Apollo RT6 ανήκει στην 6η γενιά αυτόνομων αυτοκινήτων της εταιρείας και μπορεί να κινηθεί αυτόνομα σε επίπεδο 4, πράγμα αξιοθαύμαστο αναναλογιστεί κανείς πως η Volkswagen μόλις πριν λίγες εβδομάδες πήρε άδεια για να προχωρήσει με τα επιπέδου 3, αυτόνομα οχήματά της. 

Το Apollo RT6 διαθέτει υπολογιστική ισχύ 1200 TOPS. Τα TOPS είναι μια μονάδα μέτρησης των λειτουργιών που μπορεί να φέρει εις πέρας ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα ήταν άσκοπο να προσπαθήσουμε να σου εξηγήσουμε, οπότε καλύτερα να το γκουγκλάρεις ή να το ψάξεις στο Baidu, αν διαβάζεις απλοποιημένα κινέζικα. 

Jidu Apollo RT6

Το μήκος του είναι 4.760 mm και το μεταξόνιο στα 2.830 mm. Μεταξύ των διαφορετικών επιλογών που υπάρχουν για το εσωτερικό είναι και αυτή που δεν περιλαμβάνει εμπρός καθίσματα, αλλά μόνο στο πίσω μέρος με άπλετο χώρο για τα πόδια και ένα έξυπνο σύστημα αλληλεπίδρασης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αρχικά προορίζεται για να λειτουργεί ως robotaxi

Εμφανισιακά είναι σαν ένα μεγάλο MPV με αισθητήρες στην ηλιοροφή, διαδραστικά φώτα και ηλεκτρικά συρόμενες πόρτες. Για την ακρίβεια χρησιμοποιεί 38 αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένων 8 LiDARs και 12 καμερών, για να επιτύχει υψηλής ακρίβειας ανίχνευση μεγάλης εμβέλειας σε όλες τις πλευρές. Η ασφάλεια και η αξιοπιστία του Apollo RT6 υποστηρίζονται από έναν τεράστιο θησαυρό δεδομένων από τον πραγματικό κόσμο, μια συνολική δοκιμαστική χιλιομετρική απόσταση άνω των 32 εκατομμυρίων χιλιομέτρων που έχει καλύψει το πρόγραμμα αυτόνομων αυτοκινήτων της Baidu μέχρι σήμερα.


 

Best of Network