Μία Toyota Corolla για τον καθένα

Όχι, η Toyota δεν μοιράζει Corolla. Απλώς στην ανανέωση του μοντέλου με αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις έκανε σαφές πως θα υπάρχει μια Corolla σε κάθε κατηγορία της αγοράς

Toyota Corolla Facelift 2022

Για το πάθος του Akio Toyoda προς την Toyota Corolla σου έχουμε μιλήσει πρόσφατα, αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τις ξεχωριστές και παιχνιδιάρικες GR Corolla. Στην καρδιά του Ιάπωνα, προέδρου της Toyota χωράνε όλές οι εκδοχές του ιστορικού ιαπωνικού μοντέλου. Και είναι και λογικό εδώ που τα λέμε, καθώς ο "Master Driver" της εταιρείας μεγάλωσε με αυτό και είναι συναισθηματικά δεμένος, με αποτέλεσμα να οδηγείται η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε ό,τι αφορά το μοντέλο. 

Toyota Corolla Facelift 2022

Κάπως έτσι το σλόγκαν της Toyota πλέον, είναι "Μια Corolla για τον καθένα" και το πιο ενδιαφέρον είναι πως η αναφορά έχει διτό χαρακτήρα, καθώς μπορεί να είναι για το μέλλον της Corolla, που θα έχει τον δικό της εκπρόσωπο σε ένα πολύ ευρύ φάσμα κατηγοριών, αλλά μπορεί να είναι και για το παρελθόν. Γιατί; Διότι στην ανανέωση της 12ης γενιάς της, η Toyota Corolla που υπάρχει στον κόσμο μας από το 1966, έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια μοντέλα στον κόσμο.

Toyota Corolla Facelift 2022

Μπορεί να μην είναι πολλά μπροστά στα 7 δισεκατομμύρια του πληθυσμού της Γης, αν όμως ρωτήσεις τον μπαμπά ή τον παππού ή κάποιον θείο στην οικογένεια, είναι σχεδόν βέβαιο πως κάποια στιγμή της ζωής τους θα έχει περάσει από τα χέρια τους, κάποια μορφή της Toyota Corolla. Άρα μιλάμε για κάτι σπουδαίο εξ ορισμού και σε αυτό το πνεύμα έγινε και η σχετική ανανέωση που περιλαμβάνει το αισθητικό κομμάτι αφενός, αλλά και το τεχνολογικό, αφετέρου. 

Toyota Corolla Facelift 2022

Στο πρώτο σκέλος, η οπτική εξέλιξη της εμπρός γρίλιας αποτελεί τις συστάσεις για το ανανεωμένο μοντέλο, οι οποίες συνεχίζονται αν κοιτάξει κανείς τα φωτιστικά σώματα και τα διαφορετικά πλαίσια, μέσα στα οποία είναι αυτά. Τα κορυφαία μοντέλα θα έχουν και bi-LED προβολείς και adaptive φωτισμό. Η Toyota έχει προσθέσει χρώματα στην παλέτα των επιλογών και νέες ζάντες αλουμινίου, οι οποίες στην περίπτωση της GR Sport έκδοσης, είναι 18άρες και αισθητικά συνοδεύονται από σπορτίφ πίσω προφυλακτήρα. 

Toyota Corolla Facelift 2022

Στο εσωτερικό η Toyota, λέει, πως έχει επιλέξει υλικά και μοτίβα που κάνουν πιο premium την ατμόσφαιρα, κάτι στο οποίο βοηθά και το νέο ψηφιακό καντράν 12,3 ιντσών, αλλά και η κεντρική οθόνη του infotainment που είναι 10,5 ιντσών, με σύγχρονα γραφικά και αναβαθμισμένες επιλογές. 

Toyota Corolla Facelift 2022

Στο τεχνολογικό κομμάτι που είναι και κυρίως σκέλος, φυσικά, της ανανέωσης, η Toyota διαθέτει πλέον την Corolla με πιο ισχυρούς υβριδικούς κινητήρες, χάρη στο 5ης γενιάς υβριδικό της σύστημα αυτόματης (χωρίς πρίζα) φόρτισης. Αυτό εκτός από αναβαθμισμένη κεντρική μονάδα (PCU) έχει και ανασχεδιασμένη μπαταρία ώστε να είναι και 18 kg ελαφρύτερη

Toyota Corolla Facelift 2022

Η νέα Toyota Corolla κατά συνέπεια θα έχει την έκδοση του 1.8 lt υβριδικού συστήματος με 140PS, αυξημένη δηλαδή ιπποδύναμη σε σχέση με το παρελθόν και μειωμένους ρύπους στα 102 gr/km και την έκδοση του 2.0 lt κινητήρα με 196PS, 16 περισσότερους από την προηγούμενη version. Αμφότερα τα υβριδικά συστήματα θα εφοδιάζονται με ανανεωμένο, συνεχώς μεταβαλλόμενο, CVT κιβώτιο ταχυτήτων.  

Toyota Corolla Facelift 2022

Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με το "Μια Corolla για τον καθένα", η ανανέωση περιλαμβάνει την hatchback, την sedan και την Touring Sports, ενώ μελλοντικά θα είναι διαθέσιμη και η Toyota Corolla Cross που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την GR Corolla, που διευρύνει ακόμη περισσότερο τον όρο "καθένας" στο σλόγκαν. 
 

Best of Network