Αλλάζει όνομα η Ferrari μετά από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό

Η Ferrari ανακοίνωσε την συμφωνία της με εταιρεία κολοσσό στον τομέα της τεχνολογίας και αλλάζει και το όνομά με το οποίο θα συμμετέχει στην F1.

Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός
Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός Sainz Vasseur Leclerc
Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός
Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός
Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός Maya Weug

Scuderia Ferrari HP θα ονομάζεται πλέον η Ferrari στα επίσημα στοιχεία της Formula 1, καθώς η πιο δημοφιλής ομάδα του πρωταθλήματος πλέον έχει χορηγό ονομασίας, την εταιρεία Hewlett Packard. Είναι κάτι που έκανε και η Red Bull με την Oracle από το 2022 και δείχνει το μεγάλο οικονομικό ενδιαφέρον που υπάρχει πλέον για το σπορ. 

Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ferrari η συμφωνία είναι πολυετής και σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτό σημαίνει όχι λιγότερα από τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το προσεχές Grand Prix του Μαϊάμι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά, δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία αλλά εκτιμήσεις μιλούν για συμφωνία που θα αποφέρει στην Scuderia 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

Διαβάστε Επίσης

Η σύμπραξη με την HP αφορά τόσο την ομάδα της F1, όσο εκείνη των eSports αλλά και την Ακαδημία της Ferrari. Η ομάδα Scuderia Ferrari Esports και το μονοθέσιο Scuderia Ferrari με οδηγό τη Maya Weug στην F1 Academy, η οποία αποτελείται μόνο από γυναίκες, θα αγωνίζονται επίσης με το νέο όνομα. 

Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός Maya Weug

Η Ferrari πέραν των οικονομικών μεγεθών της ενίσχυσης θα έχει μια ευρύτερη συνεργασία με την HP με ορίζοντα την καλύτερη εκπαίδευση των οδηγών της και την πιο εύρυθμη λειτουργία της.

Για αυτούς τους σκοπούς θα παρέχονται προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής απόδοσης της HP, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστών και συσκευών, της τεχνολογίας διασκέψεων και των δυνατοτήτων εκτύπωσης. 

Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός

"Ο ιδρυτής μας μας μετέδωσε τη συνεχή θέλησή του για πρόοδο. Από αυτήν πηγάζει η προσπάθειά μας να καινοτομούμε στο δρόμο και στην πίστα, καθώς και η δέσμευσή μας για ένα βιώσιμο μέλλον, από την ουδετερότητα του άνθρακα μέχρι την εκπαίδευση της νέας γενιάς", δήλωσε ο Benedetto Vigna, CEO της Ferrari. "Στην HP βρήκαμε τις ίδιες αξίες, οι οποίες την καθιστούν ιδανικό συνεργάτη. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας και να αντιμετωπίσουμε μαζί νέες ευκαιρίες και προκλήσεις". 

Scuderia Ferrari HP νέος χορηγός

"Με την τεχνολογία, τις επιδόσεις και την εξαιρετική δεξιοτεχνία να τροφοδοτούν το μέλλον, η συνεργασία μεταξύ της HP και της Ferrari είναι φυσικό να ταιριάζει", δήλωσε ο Enrique Lores, Διευθύνων Σύμβουλος της HP Inc. "Και οι δύο μάρκες βασίζονται σε πλούσια ιστορία που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Μέσω αυτής της μοναδικής συνεργασίας, έχουμε επίσης την ευκαιρία να προσεγγίσουμε νέα κοινά, να προωθήσουμε την επιχειρηματική ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε διαρκή αντίκτυπο για τους κοινούς μας πελάτες και τις κοινότητές μας. Μαζί θα αξιοποιήσουμε το παγκόσμιο στάδιο των αγώνων για να επιταχύνουμε τη βιώσιμη καινοτομία".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network