F1: Αλλαγές στα Σαββατοκύριακα των αγώνων Sprint

Η Formula 1 ανακοίνωσε αλλαγές στη διεξαγωγή των 6 αγώνων Sprint για το προσεχές πρωτάθλημα με τα σκέλη να είναι καλύτερα διαχωρισμένα.

F1 GP Αυστρίας Sprint Race

Τέλος στον εφιάλτη των μηχανικών και των προγραμματιστών θα βάλουν οι αλλαγές στη διεξαγωγή των αγώνων Sprint της Formula 1 κατά τα έξι φετινά αγωνιστικά Σαββατοκύριακα που θα περιλαμβάνουν και Sprint κούρσες

F1 Grand Prix ΗΠΑ Αγώνας Sprint

Αυτό γιατί πλέον το κομμάτι του μικρού αγώνα θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το κυρίως Grand Prix. Αυτό σημαίνει πως την Παρασκευή θα διεξάγονται οι ελεύθερες δοκιμές, όπως εξάλλου γινόταν μέχρι τώρα αλλά θα προστεθει και το Sprint Shootout, η διαδικασία δηλαδή από την οποία προέκυπτε η pole position του αγώνα Sprint. 

Διαβάστε Επίσης

Το Σάββατο θα γίνεται αυτός ο αγώνας και μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωσή του θα πραγματοποιούνται οι κατατακτήριες δοκιμές για τον κυρίως αγώνα, ο οποίος θα γίνεται παραδοσιακά την Κυριακή το μεσημέρι.

F1 Άμπου Ντάμπι GP Πρόγραμμα

Κάπως έτσι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που θα αφορούν το Sprint, πριν ξεκινήσουν όλες όσες αφορούν τον κυρίως αγώνα, κάτι που δεν γινόταν μέχρι πέρσι. Οι αγώνες Sprint του 2023 δεν πρόσφεραν ιδιαίτερα, σύμφωνα με κάποια στελέχη των ομάδων και οι αλλαγές αυτές ήταν απαραίτητες. 

Παρόλα αυτά ο διαχωρισμός των δύο διαδικασιών στην ουσία δεν θα βελτιώσει δραματικά το θέαμα των αγώνων, αλλά περισσότερο τη λειτουργία των ομάδων.

Διαβάστε Επίσης

Το θέαμα αναμφίβολα θα βελτιωνόταν αν αντιστρεφόταν η σειρά εκκίνησης του αγώνα Sprint όπως είχε προταθεί αλλά τελικά δεν έγινε αποδεκτό. Εκείνο που απομένει τώρα είναι οι αλλαγές να ψηφιστούν από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στις 28 Φεβρουαρίου. 

Αυτοί είναι οι φετινοί αγώνες Sprint 

Για το 2024 οι αγώνες Sprint παραμένουν έξι και ξεκινούν από το Σαββατοκύριακο της Κίνας στην Σανγκάη, στις 19-21 Απριλίου. Ακολουθεί από τις 3 έως τις 5 Μαΐου ο αγώνας στο Μαϊάμι και αυτοί οι δύο αγώνες είναι νέοι με την διαδικασία Sprint, καθώς αντικαθιστούν το Αζερμπαϊτζάν και το Βέλγιο

Οι άλλοι 4 αγώνες είναι οι: Στην Αυστρία (28-30 Ιουνίου), στο Τέξας (18-20 Οκτωβρίου), στην Βραζιλία (1-3 Νοεμβρίου) και στο Κατάρ (29 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου). 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network