Η F1 με το Apple Vision Pro είναι σαν να βλέπει Grand Prix ο Iron Man (video)

Η έλευση του Apple Vision Pro μπορεί να μετατρέψει την μετάδοση της Formula 1 σε μια πρωτόγνωρη και ολοζώντανη 3D εμπειρία. Δείτε στο βίντεο πώς αλλάζουν όλα με αυτήν την συσκευή.

F1 Appel Vision Pro

Αν παρακολουθείς Formula 1 από παλιά, καταλαβαίνεις πόσο έχει αλλάξει η μετάδοση του σπορ τηλεοπτικά, με την τεχνολογία να είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή προσφέροντας καινοτομίες και δεδομένα που δεν βλέπουμε σε κανένα άλλο ζωντανό γεγονός.


Τώρα με το Apple Vision Pro το οποίο έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην Αμερική, όπου ξεκίνησε να πωλείται, η ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση των Grand Prix μπορεί να γίνει μια 3D εμπειρία που έχουμε συναντήσει μόνο στον κινηματογράφο μέχρι τώρα. 

F1 Appel Vision Pro

Ο Jonh LePore είναι ένας τεχνικός στην ψηφιακή εποχή και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων για την Google δημιουργώντας γραφικά και ψηφιακές απεικονίσεις. Είναι παράλληλα λάτρης της Formula 1 και ο συνδυασμός ήταν δεδομένο πως θα μπορούσε να αποφέρει μοναδικά αποτελέσματα. 

F1 Appel Vision Pro

Ειδικά από την στιγμή που στην εξίσωση αυτή ήρθε να προστεθεί και το Apple Vision Pro, το νέο επαναστατικό προϊόν της εταιρείας που κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από μερικές μέρες και ήδη κατακλύζει το ίντερνετ.

O LePore ωστόσο σαν έτοιμος από καιρό και θαρραλέος, όπως λέει και ο ποιητής, είχε ήδη φτιάξει από το 2018 μια εφαρμογή που μπορούσε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες της νέας αυτής κάσκας που προσπαθούμε να μάθουμε αυτή την εποχή. 

Μάλιστα είχε συμμετάσχει και σε σχετικό διαγωνισμό της Liberty Media όπου δεν κέρδισε. Έτσι τώρα έχει κάθε λόγο να θεωρεί πως ο κόσμος θα είναι πιο έτοιμος για τις ιδέες του. 

Ποιες είναι αυτές; 

Είναι μια τρισδιάστατη απεικόνιση όσων συμβαίνουν στην πίστα. Είναι αλήθεια πως αυτό ξεπερνάει τα όσα έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η Apple για το Vision Pro. Η συσκευή λειτουργεί με οθόνες και παράθυρα που τοποθετούνται στο πραγματικό περιβάλλον ως μια επαυξημένη πραγματικότητα. 

F1 Appel Vision Pro

Ο ορισμός της έννοιας ωστόσο είναι αυτό που μας παρουσιάζει ο John LePore, όπου εκτός από την παρακολούθηση του αγώνα μπορεί κανείς να δει μια πραγματική πίστα πάνω στο τραπέζι του σαλονιού του με τα μονοθέσια να κινούνται σε αυτήν, όπως κινούνται μέσα στην αληθινή πίστα. 

Όπως εξηγεί ο ψηφιακός επιστήμονας οι αισθητήρες και τα δεδομένα που καταγράφονται κατά τη διάρκεια των Grand Prix της Formula 1, είναι τόσα πολλά και τόσο λεπτομερή που είναι μια απώλεια να μην αξιοποιούνται προσφέροντας κάτι περισσότερο στον θεατή. 

Διαβάστε Επίσης

Έτσι κάποιος από το σπίτι του θα μπορεί να βλέπει αν ο Max Verstappen στρίβει μια ανηφορική αριστερή στροφή ή αν η υψομετρική διαφορά που έχει η εκκίνηση από την πίσω ευθεία είναι τόσο μεγάλη που επηρεάζει τη λειτουργία του μονοθεσίου. 

Η παρουσίαση του LePore στο X (πρώην Twitter) έχει γίνει ήδη viral γιατί παρουσιάζει την παρακολούθηση ενός αγώνα μέσα από τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο Tony Stark για τους Avengers και για να φτιάχνει καλύτερη την στολή του Iron Man. 

Η εφαρμογή του LePore δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει κάποιο χρονικό ορίζοντα που θα την δούμε να εφαρμόζεται και φυσικά πόσο θα κοστίζει, όμως πολύ θα θέλαμε να βλέπουμε τους αγώνες έτσι, ε; 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network