F1: H Alpine A524 είναι ένα ολοκληρωτικά νέο μονοθέσιο

H Alpine παρουσίασε το μονοθέσιό της για την Formula 1 του 2024 που είναι ολοκληρωτικά ανανεωμένο και έτοιμο για να πρωταγωνιστήσει.

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Μια διπλή motorsport εκδήλωση οργάνωσε η Alpine καθώς η ομάδα παρουσίασε τόσο την Alpine A524 για την φετινή F1, όσο και το Alpine A424 Hypercar με το οποίο θα αγωνίζεται στο WEC και θα συμμετέχει στο φετινό Le Mans

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Σε ό,τι έχει να κάνει με το μονοθέσιο της Formula 1, πρόκειται για ένα "ολοκαίνουργιο concept που δημιουργήθηκε για τις επόμενες δύο σεζόν και χαρακτηρίζεται από καινοτόμες λύσεις ως αποτέλεσμα των διδαγμάτων από τις προηγούμενες χρονιές", αναφέρει η ενημέρωση και είναι αρκετά ακριβές αυτό. Η Alpine έχει ανασχεδιάσει σχεδόν κάθε τμήμα του μονοθεσίου και έχει δημιουργήσει μια βάση όπως λένε τα στελέχη προκειμένου να μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο μελλοντικά. 

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Στόχος είναι οι τεχνικοί της Alpine να αντιδρούν σε οτιδήποτε νέο προκύπτει κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να μπορούν να προσαρμόσουν το μονοθέσιό τους ώστε να εκμεταλλευτούν δεδομένα για καλύτερη απόδοση αυτού. 

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Πέραν της συνολικής σχεδίασης και της σημαντικής δουλειάς που λέγεται πως έχει γίνει στο πάτωμα του μονοθεσίου, εκτεταμένες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η εξάτμιση έχει ενσωματωθεί στην πίσω ανάρτηση, ενώ οι συστοιχίες μπαταριών έχουν μετατοπιστεί προς τα πίσω για προσαρμογή της κατανομής του βάρους.

Ο Τεχνικός Διευθυντής, Matt Harman τόνισε, "Η προσέγγιση της A524 ήταν επιθετική αλλά σκόπιμη στο γεγονός ότι δημιουργούμε ένα ευρύτερο πεδίο για να προσθέσουμε επιδόσεις στο αυτοκίνητο. Επικεντρωθήκαμε πραγματικά στη μάθηση και στην αντίδραση σε αυτά που μάθαμε παρά στα αποτελέσματα".

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

"Πιέσαμε ορισμένα στοιχεία στα όρια και σε ορισμένες περιπτώσεις, πέρα από αυτά. Όλα αυτά συνάδουν με την προσέγγισή μας και είναι ακριβώς αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο για να πετύχουμε την πρόοδο αυτού του έργου στο καλύτερο δυνατό επίπεδο".

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Αυτή την φιλοσοφία την ενίσχυσε σημαντικά η περσινή παρουσία της McLaren που μεταμορφώθηκε από το ξεκίνημα της χρονιάς, στο τέλος αυτής και η Alpine δείχνει να μην έχει φτιάξει ένα μονοθέσιο το οποίο θα παραμεινει το ίδιο μέχρι το τέλος του 2024. 

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

"Είναι αυτονόητο ότι είμαι σούπερ ενθουσιασμένος για τη σεζόν και ανυπομονώ να μπω ξανά στο αυτοκίνητο και να αγωνιστώ ξανά". δήλωσε ο Esteban Ocon. "Αυτή η εποχή του χρόνου είναι συναρπαστική, καθώς είναι η στιγμή που βλέπουμε τι έχει δημιουργήσει η ομάδα. Ως οδηγός, είναι μια στιγμή ανατριχίλας όταν μπαίνεις για πρώτη φορά σε ένα νέο μονοθέσιο και αφήνεις τον περιοριστή των πιτ. Αυτή η στιγμή είναι κοντά τώρα με το A524 και πραγματικά δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσω".

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Ο Pierre Gasly πρόσθεσε: "Θα έλεγα ότι βρίσκομαι σε πολύ καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή από ό,τι πριν από 12 μήνες. Γνωρίζω ακριβώς όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, γνωρίζω όλες τις διαδικασίες και πώς να παίρνω το καλύτερο από τους γύρω μου και από τον εαυτό μου. Είναι ωραίο να έχουμε συνέχεια και να χτίζουμε πάνω στα θεμέλια που δημιουργήσαμε πέρυσι. Νιώθω αυτοπεποίθηση με την ομάδα που έχω γύρω μου. Όλοι μας έχουμε εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο".

F1 Alpine A524 Παρουσίαση Μονοθεσίου

Η εμφάνιση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο για την Alpine προφανώς, καθώς παρουσίασε και τον μπλε αλλά και τον ροζ χρωματισμό του μονοθεσίου που θα χρησιμοποιηθεί σε 8 από τους 24 αγώνες του φετινού πρωταθλήματος. Βεβαίως όταν λέμε χρωματισμούς, όπως θα δεις και στις εικόνες μιλάμε για πινελιές και λεπτομέρειες καθώς η Alpine A524 είναι πιο carbon από ποτέ, ακολουθώντας τις επιταγές της εποχής με τα ανθρακονήματα να παραμένουν γυμνά και να μην βάφονται. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network