Ο Vettel μπήκε με Formula 1 στο Nurburgring και υπάρχει video

O Sebastian Vettel καθήλωσε 60.000 θεατές επαναφέροντας ένα μονοθέσιο της Formula 1 στο θρυλικό Nurburgring - Nordschleife

Red Bull Formula Nurburgring

H Red Bull ταξιδεύει τα μονοθεσία της σε όλο τον κόσμο προς τέρψη και ψυχαγωγία των φίλων του motorsport και συχνά φτάνει και στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου ή στα πιο ασυνήθιστα.

Το Nurburgring - Nordschleife δεν είναι ακριβώς ασυνήθιστο για το motorsport όμως είχε να υποδεχθεί μονοθέσιο της Formula 1, εδώ και δέκα χρόνια και τώρα ο Sebastian Vettel βρέθηκε εκεί για να ξεσηκώσει 60.000 Γερμανούς θεατές. 

Red Bull Formula Nurburgring

Ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 οδήγησε την RB7, το μονοθέσιο δηλαδή με το οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011 στα 21 χιλιόμετρα της "πράσινης κόλασης" και  η τελευταία φορα που η σχεδόν αχαλίνωτη ισχύς της Formula 1 συναντήθηκε με την πίστα που θεωρείται η πιο επικίνδυνη στον κόσμο ήταν το 2013, όταν ο Michael Schumacher είχε κάνει μια αντίστοιχη επίδειξη, με μία Mercedes. 


Tο Nurburgring βεβαίως, στη σύγχρονη μορφή του έχει προσφέρει αρκετές έντονες στιγμές σε οδηγούς όπως ο Sebastian Vettel που ως Γερμανός χάρηκε διπλά την 30η νίκη από τις 53 που κατέκτησε με τα μονοθέσια της Red Bull. Την σημείωσε το 2013 στην πιο πρόσφατη περίοδο που διένυσε η πίστα ως κομμάτι του πρωταθλήματος της F1, η οποία ολοκληρώθηκε το 2020. 

Red Bull Formula Nurburgring

Στο Nordschleife ωστόσο τα μονοθέσια της F1 είναι πολύ πιο σπάνια και η τελευταία τους εμφάνιση χρονολογείται ακόμη πιο παλιά. Ακριβώς για αυτό το λόγο η εκδήλωση Red Bull Formula Nurburgring προκάλεσε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον στον θεατές. 

Red Bull Formula Nurburgring

Υπερθέαμα 

Ο άλλος λόγος ήταν πως εκτός του Sebastian Vettel περιλάμβανε μια πλειάδα διαφορετικών οδηγών και αυτοκινήτων στο πρόγραμμα που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Στο πλευρό του οδήγησαν ο νυν οδηγός της Scuderia AlphaTauri, Yuki Tsunoda με ένα Honda NSX GT3 Evo, οι πρώην οδηγοί της F1 David Coulthard, Gerhard Berger, Ralf Schumacher και Jos Verstappen με το Ford SuperVan 4.2, ο Mathias Lauda με το αυτοκίνητο Formula 1 του αείμνηστου πατέρα του Niki Lauda και πολλοί άλλοι. 

Red Bull Formula Nurburgring

Ο Ιάπωνας οδηγός Tsunoda εντυπωσιάστηκε από την πίστα των 20 χιλιομέτρων στην πρώτη του επίσκεψη εκεί. "Δεν μπορώ να συγκρίνω αυτή την πίστα με τίποτα άλλο - περνάει μέσα από τα βουνά, ανεβοκατεβαίνει, έχει πολλά στενά τμήματα και μόλις μπεις στο γρασίδι, ο τοίχος είναι εκεί", δήλωσε ο Ιάπωνας οδηγός της Formula 1, "Την έχω ξαναοδηγήσει μόνο σε προσομοιωτή, αλλά θα ήθελα πολύ να έχω ανταγωνιστικό αγώνα εδώ - θα ήταν μια αξέχαστη εμπειρία".

Red Bull Formula Nurburgring

Για μια "πράσινη" Formula 1 

Ο Vettel, ο οποίος κάθισε και πάλι στο κόκπιτ του μονοθεσίου RB7 που κέρδισε το πρωτάθλημα, ήταν εμφανές πως ήθελε να δώσει στην εκδήλωση έναν πιο βιώσιμο χαρακτήρα και να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα της εποχής: "Αισθάνομαι σαν να βρίσκομαι σε μια χρονοκάψουλα - πολλές αναμνήσεις ήρθαν στο προσκήνιο μόλις μπήκα στο μονοθέσιο. Είναι πολύ διασκεδαστικό που βρίσκομαι στην σπουδαία αυτή πίστα και το κάνω με έναν τρόπο που με ικανοποιεί. Με κάποιο τρόπο όλα ταιριάζουν εδώ σήμερα - συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι τώρα τρέχουμε το αυτοκίνητο με καύσιμο ουδέτερο από CO2".

Red Bull Formula Nurburgring

Και  συνέχισε, "Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι το μεγάλο μου πάθος και θέλω να κρατήσω το άθλημα ζωντανό. Τα καύσιμα μπορούν να παραχθούν συνθετικά και να χρησιμεύσουν ως υποκατάστατο καυσίμου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι πρέπει να κάνουμε κάτι. Και το σπουδαίο είναι πως δεν αισθάνεστε καμία διαφορά στο αυτοκίνητο, είναι εξίσου διασκεδαστικό να το οδηγείτε με συνθετικό καύσιμο".

Red Bull Formula Nurburgring

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network