F1: Τρεις σημαντικοί λόγοι να δείτε το Grand Prix της Ιαπωνίας στη Suzuka

Μήπως φοβάσαι ότι θα σε πάρει ο ύπνος και ο Verstappen θα κερδίσει πάλι; Έχουμε βάσιμες υποψίες και τρεις λόγους που πιστεύουμε ότι αξίζει να δεις το GP Ιαπωνίας.

F1 GP πίστα Suzuka Ιαπωνία

Ψάχνεις λόγους για να δεις το Grand Prix της Suzuka στην Ιαπωνία; Θα σου δώσουμε τρεις πολύ σημαντικούς. 

Πρώτος λόγος

Πρόκειται για τη Suzuka, μια πίστα που την αγαπούν και την θαυμάζουν οδηγοί και θεατές και είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει θέαμα, ακόμη και αν ο αγώνας αποδειχθεί λίγο κουραστικός.

Διαβάστε Επίσης

Η ακολουθία των στροφών με πολλά g στην αρχή του γύρου είναι εφάμιλλη των Maggotts και Becketts του Silverstone και του Eau Rouge του Spa, οπότε αν όπως εμείς, σου αρέσει να βλέπεις μονοθέσια να παίζουν με την φυσική για να αλλάξουν κατεύθυνση, θα πρέπει να συντονιστείς.

Δεύτερος λόγος

Αποδεικνύεται ότι η Red Bull δεν είναι ανίκητη, στην πραγματικότητα. Εν μέσω συζητήσεων ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο από την περσινή σεζόν και να κερδίσει κάθε αγώνα, ο Max Verstappen άντεξε μόλις μερικούς γύρους την τελευταία φορά στην Αυστραλία, καθώς ένα από τα φρένα του έσπασε.

Από το πουθενά είχαμε έναν αγώνα όπου (για λίγο τουλάχιστον) η έκβαση δεν ήταν απολύτως προβλέψιμη. Αυτό υπάρχει πιθανότητα να συμβεί και στην Ιαπωνία. Δεν είναι τέλειο να βλέπεις αγώνα που δεν ξέρεις το αποτέλεσμα;

Τρίτος λόγος

Η μάχη του πρωταθλήματος έχει ενδιαφέρον, με τέσσερις οδηγούς- Verstappen, Charles Leclerc, Sergio Perez και Carlos Sainz- να χωρίζονται από μόλις 11 βαθμούς.

Διαβάστε Επίσης

Σίγουρα, ο Verstappen πιθανότατα και πάλι θα ξεφύγει αργά ή γρήγορα, αλλά αν δεν μπορείς να απολαύσετε την εξέλιξη της μάχης για το status του καλύτερου των υπολοίπων, τότε μπορείτε κάλλιστα να απεμπλακείς μέχρι το 2025. Και τι θα κάνετε στο μεταξύ, θα παρακολουθείτε τη Formula E; Εντάξει γελάσαμε.

Τι έχει συμβεί μέχρι τώρα

Πριν από δύο εβδομάδες στην Αυστραλία, ο Carlos Sainz έκανε ένα από τα μεγαλύτερα comeback της σύγχρονης εποχής κερδίζοντας στη Μελβούρνη... λίγες μόνο ημέρες αφότου ήταν κλινήρης στο νοσοκομείο περιμένοντας μια επείγουσα εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας.

Και αφού κέρδισε επίσης το Grand Prix της Σιγκαπούρης την περασμένη σεζόν, αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός της Ferrari Sainz είναι ο μόνος που έχει νικήσει τον Max Verstappen από την παρθενική νίκη του George Russell στη Βραζιλία το 2022. Καταπληκτικό στατιστικό στοιχείο. Επίσης, πολύ καταθλιπτικό.

Τέλος πάντων, η φόρμα του Sainz - και το γεγονός ότι είναι θα είναι άνεργος στο τέλος της χρονιάς - τροφοδοτεί πολλές εικασίες σχετικά με το πώς διαμορφώνεται η αγορά οδηγών το 2025.

Διαβάστε Επίσης

Υπάρχουν πολλές φήμες, αλλά οι αγαπημένες μας περιλαμβάνουν τον 29χρονο που θα κάνει την αλλαγή στη Red Bull στη θέση του Perez το 2025 και τον Alonso που υποτίθεται ότι κατέστρεψε τις πιθανότητές του να πάει στη Mercedes, βάζοντας τον Russell στον τοίχο στη Μελβούρνη. Λέμε τώρα.

Τι ώρα έχει αγώνα; 

Ε, τα έχουμε γράψει εδώ. Μην τα ξαναλέμε.

Θα βρέξει;

Μπορεί και να βρέξει. Τη στιγμή που γράφεται το κείμενο, η πρόγνωση του καιρού δείχνει ότι οι βροχές θα μπορούσαν να είναι πιθανές την ημέρα του αγώνα, αν και οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν στεγνά, όπως δείχνουν τα πράγματα. Όπως έχουμε δει τόσες φορές στο παρελθόν στην Ιαπωνία, η βροχή συχνά οδηγεί σε απόλυτο χάος... θα μπορούσε να προκύψει ένας νικητής-έκπληξη για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα;

Λίγη ιστορία για το Ιαπωνικό GP

Το Ιαπωνικό GP διεξάγεται στη Suzuka, μια πίστα 5,807 χιλιομέτρων με 18 στροφές που θεωρείται από πολλούς οδηγούς ως μια από τις καλύτερες πίστες στο καλεντάρι της F1. Ο πρώτος τομέας με τις πολλές στροφές υψηλής ταχύτητας είναι θρυλικός, όπως και η τρομακτική στροφή 130R.

F1 GP πίστα Suzuka Ιαπωνία

Είναι επίσης η μόνη πίστα που επισκέπτεται η F1 με διάταξη οκτώ (μην ανησυχείς, υπάρχει γέφυρα - δεν σταματούν σε διασταύρωση...). Παρ' όλα αυτά, το πιο διάσημο GP Ιαπωνίας διεξήχθη σε μια εντελώς άλλη πίστα - το Fuji - το 1976, όταν ο James Hunt κέρδισε μόλις και μετά βίας τον τίτλο από τον Nikki Lauda.

Σε πείσαμε; Όχι; Κλείστε τον κύριο είναι πασοκτσής.

Best of Network