Η BYD ετοιμάζει ηλεκτρικό pick up και έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες

Είναι σίγουρα μια κίνηση που κάνει τις παραδοσιακές δυνάμεις αγροτικών να ανησυχούν. Η BYD ετοιμάζει και pick up και μόλις αποκάλυψε δύο φωτό από τις δοκιμές.

BYD pick up δοκιμές εξέλιξης

Μόλις λίγες μέρες αφού μάθαμε ότι τόσο η Isuzu όσο και η Toyota ετοιμάζουν ηλεκτρικά pick up η BYD αποκαλύπτει φωτογραφίες του ηλεκτρικού pick up που ετοιμάζει. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση -που είναι επίσης ειδικότητα της φίρμας. 

BYD pick up δοκιμές εξέλιξης

Είναι πια ξεκάθαρο ότι μετά την Tesla, o κινεζικός κολοσσός των αυτοκινήτων πρίζας θέλει να αναμετρηθεί και με παραδοσιακές δυνάμεις των "αγροτικών" όπως η Ford (έχει το F-150 Lighting που είναι ηλεκτρικό και φυσικά το Ranger), η Toyota με το Hilux (στην Ευρώπη τουλάχιστον) και η Isuzu με το D-Max.

Διαβάστε Επίσης

Ενώ η BYD έδωσε μια πληροφορία σχετικά με το σύστημα κίνησης, τις προδιαγραφές επιδόσεων ή την τιμολόγηση, δήλωσε ότι το μεσαίου έως πλήρους μεγέθους φορτηγό θα είναι το πρώτο της "νέο ενεργειακό" (η γνωστή εμμονή των κινέζων με τον όρο NEV) pickup.

Η BYD πιέζει προς τις αγορές της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νότιας Αμερικής, όπου τα pickups είναι δημοφιλή. Για παράδειγμα, τα pickups Hilux της Toyota, D-Max της Isuzu και Ranger της Ford είναι τα τρία κορυφαία σε πωλήσεις οχήματα στην Αυστραλία. 

BYD pick up δοκιμές εξέλιξης

Το pickup θα προστεθεί στην μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων της BYD, από το δημοφιλές και πάμφθηνο Seagull, το οποίο πωλείται για 69.800 γιουάν, ή λιγότερο από 10.000 ευρώ, μέχρι το supercar Yangwang U9 που κοστίζει 1,68 εκατομμύρια γιουάν (215.000 ευρώ).

Αυτή η ευρεία γκάμα, και ένα επιθετικό κύμα μειώσεων τιμών, έχει βοηθήσει την BYD να κυριαρχήσει στην αγορά ηλεκτρικών της Κίνας - τη μεγαλύτερη στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 33% πέρυσι.

Να θυμίσουμε ότι τα αυτοκίνητα της BYD μόλις ήρθαν και στην Ελλάδα από τον όμιλο Σφακιανάκης. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network