Οριστικό: Η Audi εξαγοράζει Sauber και πάει F1 το 2026

Είχαν κάνει μια μεγάλη παρουσίαση ξεκάθαρη της πρόθεσης, μετά ακούστηκαν κάποια "αλλά", όμως το αποφάσισαν: Η Audi θα εξαγοράσει την ομάδα Sauber και μπαίνει στην F1 το 2026. Έχουμε όλες τις λεπτομέρειες.

Audi F1

Τελικά η Audi το πήρε απόφαση και μπαίνει στην F1. Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο της Audi, Gernot Dollner, η φίρμα κατέστησε σαφές σε τι εστιάζει στο μέλλον. Στο επίκεντρο βρίσκονται το προϊόν και η τεχνολογία, καθώς και η ισχυρότερη τοποθέτηση της μάρκας Audi στην παγκόσμια σκηνή.

Audi F1

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέλη των εποπτικών συμβουλίων της AUDI AG και της Volkswagen AG αποφάσισαν τώρα να ενισχύσουν τη δέσμευση στη Formula 1 και να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για την έναρξη της σεζόν 2026. Η Audi σχεδιάζει να αποκτήσει το 100% των μετοχών του ομίλου Sauber.

Ο Oliver Hoffmann θα είναι ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Audi Formula 1 συνολικά ως Γενικός Εκπρόσωπος. Ως Διευθύνων Σύμβουλος της Audi F1 Team, ο Andreas Seidl θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος F1 καθώς και για τη διαχείριση της Audi F1 Team.

Ο Oliver Hoffmann, ο οποίος επί του παρόντος ηγείται του τμήματος Τεχνικής Ανάπτυξης, θα γίνει Γενικός Εκπρόσωπος από το Διοικητικό Συμβούλιο και ως εκ τούτου θα είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση της δέσμευσης της AUDI AG για τη Formula 1 και την είσοδο στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Oliver Hoffmann Audi F1
Oliver Hoffmann

Η νεοσύστατη θέση θα ενώνει και τους τρεις πυλώνες του προγράμματος Formula 1: τη συμμετοχή στην ιστορική ελβετική αγωνιστική ομάδα, την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος από την Audi Formula Racing GmbH στην τοποθεσία Neuburg, καθώς και τη στρατηγική καθοδήγηση και ενεργοποίηση του προγράμματος από την AUDI AG.

Εκτός από την επιτυχημένη έναρξη του προγράμματος Formula 1, αυτή η δέσμη στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της μάρκας Audi στην παγκόσμια σκηνή και στη διασφάλιση της στενής συνεργασίας μεταξύ μηχανοκίνητου αθλητισμού και παραγωγής αυτοκινήτων.

Η μεγάλη εμπειρία του Hoffmann στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τον καθιστά τον κατάλληλο άνθρωπο την κατάλληλη στιγμή. Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης και ως επικεφαλής του Audi Sport, κατάφερε να επιτύχει μεγάλες επιτυχίες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για τη φίρμα με τα τέσσερα δαχτυλίδια. Σε αυτές περιλαμβάνονται διεθνείς νίκες και πρωταθλήματα σε αγώνες πελατών, στο DTM και στο αμιγώς ηλεκτρικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E.

Πρόσφατα, η Audi ήταν ο πρώτος κατασκευαστής που κέρδισε ποτέ το διάσημο και διαβόητο Ράλι Ντακάρ με ένα καινοτόμο ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Οι προετοιμασίες για την είσοδο στη Formula 1 το 2026 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Andreas Seidl CEO Audi F1
Andreas Seidl  

Σημαντική είναι και η παρουσία του Andreas Seidl. Ξεκίνησε την καριέρα του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο πρόγραμμα Formula 1 της BMW- ήταν επίσης Διευθυντής Αγωνιστικών Λειτουργιών κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί.

Ως επικεφαλής της ομάδας, ο Seidl πανηγύρισε πολλαπλά παγκόσμια πρωταθλήματα και τρεις νίκες στη γενική κατάταξη στις περίφημες 24 ώρες του Le Mans. Από το 2019 έως το 2022, ο Seidl ήταν Team Principal της ομάδας McLaren Formula 1, πριν αναλάβει τη θέση του CEO του Sauber Group το 2023.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network