Νέα έκδοση Yamaha Tenere 700 World Rally-τιμή στην Ελλάδα

Κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά η νέα έκδοση World Rally της σειράς Tenere 700 που αποτελεί φόρο τιμής στις νικηφόρες συμμετοχές της Yamaha στο ράλι Ντακάρ αλλά και στα 40 χρόνια από την πρεμιέρα της σειράς τη δεκαετία των eighties.

Yamaha Tenere 700 World Rally

Ήταν το 1983 όταν το πρώτο Yamaha Tenere εγκαινίασε μια συναρπαστική νέα εποχή για την περιπέτεια σε δύο τροχούς. Το Tenere αναδείχθηκε και ανέδειξε με τη σειρά του τον πιο εμβληματικό αγώνα αντοχής, το ράλι Ντακάρ κατακτώντας έξι φορές τον αγώνα στις μοτοσυκλέτες με τον θρυλικό αναβάτη Stephane Peterhansel.

Σήμερα η εταιρεία διαθέτει στο portfolio μοντέλων της τη νέα Yamaha Tenere 700 World Rally που αποτελεί φόρο τιμής στις νικηφόρες μοτοσυκλέτες της Yamaha στο Dakar.

Yamaha Tenere 700 World Rally

Βαμμένη με τα εργοστασιακά αγωνιστικά χρώματα η νέα Tenere 700 World Rally διαθέτει παράλληλα ένα ειδικής σχεδίασης πιρούνι της ΚΥΒ 43 χιλ. πλήρως ρυθμιζόμενο με μεγαλύτερες διαδρομές (230 χιλ.), πίσω αμορτισέρ με piggyback αλουμινίου και μεγάλη διαδρομή 220 χιλ, ένα ελαφρύ slip-on τελικό της Akrapovic μαζί με μαύρους τροχούς και μαύρη επίπεδη σέλα ειδικά προσαρμοσμένη για άνεση και αντοχή.

Μάλιστα η σχεδίαση της σέλας σε δύο τμήματα επιτρέπει την εύκολη αφαίρεση του πίσω τμήματος ούτως ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν ειδικά σχεδιασμένα για την μοτοσυκλέτα αξεσουάρ της Yamaha όπως σχάρα και βαλίτσες.

Yamaha Tenere 700 World Rally

Επίσης, η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με δύο ρεζερβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 23 λίτρων, έγχρωμη οθόνη TFT 5 ιντσών με δυνατότητα σύνδεσης smartphone (μέσω της ειδικής εφαρμογής MyRide), ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού της Ohlins και σύστημα ABS με τρεις ρυθμίσεις λειτουργίας.

Διαβάστε Επίσης

Τεχνολογικά ο κινητήρας είναι ο ίδιος που εφοδιάζει και τις υπόλοιπες εκδόσεις της σειράς Tenere 700. Πρόκειται για έναν δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 690 κ.εκ. με στρόφαλο 270 μοιρών που θεωρείται ένας από τους πιο πετυχημένους στη γκάμα της Yamaha.

Yamaha Tenere 700 World Rally

Είναι ελαφρύς με compact διαστάσεις και προσφέρει ισχυρή γραμμική ροπή σε όλο το εύρος των στροφών ενώ συνάμα προκύπτει και ιδιαίτερα οικονομικός σε κατανάλωση. Η μέγιστη ισχύς βρίσκεται στους 74,7 ίππους στις 9.000 σ.α.λ. με τη μέγιστη ροπή να φθάνει τα 69 Nm στις 6.500 σ.α.λ.

Η τιμή της έκδοσης Tenere 700 World Rally προσδιορίζεται στα 14.800 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network