Ρεύμα εναντίον βενζίνης: ποιο θα κερδίσει την απόλυτη μάχη στο Rallycross

Τα αγωνιστικά συμβατικής τεχνολογίας του Rallycross που καταργήθηκαν το 2022 επιστρέφουν και θα τεθούν αντιμέτωπα με τα ηλεκτροκίνητα που τρέχουν εδώ και δύο χρόνια.

Rallycross παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024

Το Rallycross είναι αναμφίβολα το πιο τολμηρό παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIA και δεν είναι τυχαίο αυτό γιατί μιλάμε για ένα είδος motorsport που ανέκαθεν είχε ως βασικό λόγο ύπαρξης την οδηγική ευχαρίστηση και το θέαμα. 

Rallycross παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024

Έχοντας υπηρετήσει πιστά αυτές τις αξίες και έχοντας προσφέρει τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που έχουμε δει σε μικτές πίστες χώματος και ασφάλτου, έγινε το 2022 το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα τέτοιου βεληνεκούς που εισήγαγε την ηλεκτροκίνηση στο πρόγραμμά του. 

Rallycross παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024

Τα αγωνιστικά RX1 αντικαταστάθηκαν από τα RX1e που ήταν αμιγώς ηλεκτροκίνητα και προσέλκυσαν και σπουδαία ονόματα, όπως το σπουδαιότερο όλων, τον Sebastien Loeb

Για το 2024 ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των πέντε διπλών αγώνων σε πέντε διαφορετικές χώρες, αλλά το κυριότερο είναι ότι τα συμβατικά, βενζινοκίνητα RX1 επιστρέφουν σε κοινούς αγώνες με τα ηλεκτρικά RX1e και αν αυτό δεν είναι η απόλυτη μάχη, τότε τι; 

Rallycross παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μια ευθεία αναμέτρηση μεταξύ βενζίνης και ηλεκτρικού, με τις ομάδες και τους οδηγούς να μπορούν να επιλέξουν αν θα τρέξουν με αυτοκίνητο RX1 ή RX1e. Τα συμβατικά αυτοκίνητα θα αγωνίζονται βιώσιμα καύσιμα όπως αναφέρεται ως επισήμανση και θα είναι και μια ενδιαφέρουσα έρευνα (αν την κάνει κανείς) για το πόσο καθαρότερα είναι τα μεν από τα δε. 

Rallycross παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024 πρόγραμμα

Η σεζόν θα περιλαμβάνει πέντε διπλούς αγώνες για συνολικά δέκα γύρους. Θα ξεκινήσει με την έναρξη στο Holjes της Σουηδίας και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Nyirad στην Ουγγαρία, το Mettet στο Βέλγιο και το Montalegre στην Πορτογαλία. Tο φινάλε της σεζόν είναι προγραμματισμένο στην Αυστραλία και αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτεί την ήπειρο το Rallycross. 

"Έγινε πολύ σκληρή δουλειά για να καταρτιστεί αυτό το πρόγραμμα και πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μας για τις ειλικρινείς προσπάθειες και την υποστήριξή τους", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Arne Dirks. "Έχουμε ένα πραγματικά παγκόσμιο και συναρπαστικό ημερολόγιο που σίγουρα θα ανοίξει την όρεξη τόσο στους αγωνιζόμενους όσο και στους οπαδούς - και το οποίο αρμόζει σε μια τέτοια σεζόν-ορόσημο, καθώς η "Μάχη των Τεχνολογιών" ξεκινά με στυλ". 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network