Με Porsche 911 GT3 ο πρωταθλητής WRC Kalle Rovanpera θα τρέξει στο Porsche Cup

O Kalle Rovanpera παρουσίασε την Porsche 911 GT3 με την οποία θα ακολουθήσει μερικό πρόγραμμα στο Porsche Carrera Cup Ολλανδίας.

Kalle Rovanpera Porsche Carrera Cup Benelux

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο WRC, Kalle Rovanpera είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως τα ράλι, τα οποία τα έχει "φάει με το κουτάλι" από τα 13 του, δεν τον ελκύουν τόσο πολύ πια και θα αναζητούσε ευχαρίστηση στην δράση άλλων πρωταθλημάτων

Διαβάστε Επίσης

Τώρα το κάνει πράξη δείχνοντάς μας την Porsche 911 GT3 Cup με την οποία θα ακολουθήσει μερικό πρόγραμμα στο Porsche Carrera Cup Ολλανδίας.

Kalle Rovanpera Porsche Carrera Cup Benelux

Ο Φινλανδός θα οδηγήσει έτσι σε ένα από τα καλύτερα ενιαία πρωταθλήματα που υπάρχουν παραδοσιακά και μάλιστα σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά του σκέλη, καθώς στο Porsche Carrera Cup Benelux όπως ονομάζεται συμμετέχουν ταλαντούχοι οδηγοί από την Ολλανδία, το Βέλγιο και  άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. 

Kalle Rovanpera

Θα συμμετέχει στους τέσσερις από τους έξι γύρους και το αυτοκίνητο θα προετοιμάζεται από την Red Ant Racing, την οποία διευθύνει ο Marc Goosens, πρώην νικητής στην Formula Ford, βετεράνος οδηγός αγώνων Le Mans με 13 εκκινήσεις και νικητής αγώνων στη Formula 3000.

Kalle Rovanpera Porsche Carrera Cup Benelux

"Έχω μπροστά μου μια πραγματικά συναρπαστική σεζόν ράλι, αλλά συμμετέχοντας μερικώς έχω λίγο περισσότερο χρόνο, έτσι είναι ευκαιρία γιατί ήταν πολύ καιρό στο μυαλό μου να πάω και να οδηγήσω σε αγώνες πίστας", δήλωσε ο Rovanpera.

Και  συμπλήρωσε, "Θα είναι νομίζω μια μεγάλη πρόκληση για μένα, αλλά είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος και νομίζω ότι η σειρά Benelux είναι επίσης αρκετά ανταγωνιστική. Υπάρχουν νέοι οδηγοί με μεγάλο ταλέντο, αλλά και κάποιοι με μεγάλη εμπειρία, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να βρεθώ απέναντί τους. Επίσης θα είναι μια καλή εκπαίδευση για μένα και είναι κάτι καινούργιο, οπότε είναι πάντα πιο ενδιαφέρον όταν έχεις νέες προκλήσεις".

Kalle Rovanpera Porsche Carrera Cup Benelux

Το ημερολόγιο του Porsche Carrera Cup Benelux περιλαμβάνει έξι γύρους. Δύο από αυτούς (ο πρώτος στο Spa, 9-11 Μαΐου και ο τέταρτος στο Assen, 2-4 Αυγούστου) συμπίπτουν με αγώνες του WRC, το Ράλι Πορτογαλίας και το Ράλι Φινλανδίας, αντίστοιχα.

Formula Drift Ιαπωνία Kalle Rovanpera Toyota Corolla

Το πρόγραμμα του Rovanpera για το WRC του 2024, πέρα από τον γύρο της επόμενης εβδομάδας στη Σουηδία, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, έτσι πλέον πρέπει να μάθουμε και σε ποιους αγώνες θα βρεθεί και στα δύο πλέον, πρωταθλήματα που θα συμμετέχει, όπως εξάλλου αν σκοπεύει να ασχοληθεί και με το drift.

Best of Network