Νέα Ferrari 296 Challenge: Το αγωνιστικό του λαού

Αποκαλύφθηκε η Ferrari 296 Challenge το αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει την άκρως επιτυχημένη Ferrari 488 Challenge στο πρωτάθλημα της Scuderia

Ferrari 296 Challenge

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ferrari Challenge Trofeo Pirelli θα ολοκληρωθεί με το Finali Mondiali στην πίστα του Mugello. Πέρσι εκεί το highlight ήταν η Ferrari 499P και όλα πήγαν καλά, όπως αποδείχτηκε τον Ιούνιο με την νίκη στον 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Φέτος το νέο αυτοκίνητο που θα παρουσιάσει η Ferrari στο Finali Mondiali θα είναι η Ferrari 296 Challenge, ένα αγωνιστικό στα πρότυπα της 296 GT3 αλλά για το δικό της πρωτάθλημα αγώνων το Ferrari Challenge

Ferrari 296 Challenge

Το Ferrari Challenge είναι ένα πρωτάθλημα που διεξάγεται σε Ευρώπη και Αμερική και αφορά τόσο νέους οδηγούς στους αγώνες, όσο και gentlemen drivers από όλον τον κόσμο που θεωρούν πως έχουν τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν και επίσης έχουν τα χρήματα να το κάνουν. 

Διαβάστε Επίσης

Συνεπώς τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν σε αυτό είναι αυτοκίνητα αγωνιστικού χαρακτήρα, όσο ελάχιστα από άλλες φίρμες και ταυτόχρονα με πρόσβαση σε οποιονδήποτε θα ήθελε ή θα μπορούσε ή θα γινόταν δεκτός ή θα τα κατάφερνε τελικά να τα οδηγήσει. 

Επί σειρά ετών το ενιαίο αυτό πρωτάθλημα διεξάγεται με τις πολύ επιτυχημένες Ferrari 488 Challenge EVO, όμως μετά από 7 χρόνια πορείας ήρθε η ώρα της αντικατάστασης και  στο Maranello έχουν να επιδείξουν ένα νέο αγωνιστικό. Την Ferrari 296. 

Στο video παρακάτω μπορείς να δεις έναν αγώνα του ευρωπαϊκού Ferrari Challenge 


Έτσι η Ferrari 296 Challenge, είναι μια soft παραλλαγή της αντίστοιχης GT3 που έχει κρατήσει τα βασικά και έχει αποχωριστεί μόνο την ηλεκτρική υποβοήθηση της GT3 που έκανε φέτος το ντεμπούτο της στους διεθνείς αγώνες.

Είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία του πρωταθλήματος που κινείται από έναν V6 με 120 μοίρες. Η 296 Challenge διαθέτει τον 3λιτρο κινητήρα με διπλό turbo, ο οποίος αποδίδει 700 ίππους με μέγιστη ροπή τα 740 Nm. Ως εκ τούτου η 296 Challenge σημειώνει νέο ρεκόρ ισχύος για την κατηγορία με 234 ίππους ανά λίτρο.

Ferrari 296 Challenge

Το αεροδυναμικό πακέτο του 296 Challenge προσφέρει αυξημένη κάθετη δύναμη, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος διαδρομών στις οποίες θα βρεθεί.

Ferrari 296 Challenge

Στην πραγματικότητα, το 296 Challenge παράγει πάνω από 870 kg κάθετης δύναμη στα 250 km/h με τη αεροτομή στη μέγιστη γωνία της. Αριθμός που επίσης αποτελεί ρεκόρ για αυτοκίνητο ενιαίου πρωταθλήματος, αλλά τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από το ενιαίο της Ferrari. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network