Το Audi S1 Hoonitron του Ken Block ζωντανεύει ξανά

To Audi S1 Hoonitron του Ken Block επιστρέφει στη δράση για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Αμερικανού και και ο Mattias Ekstrom το οδηγεί σε χιονισμένες διαδρομές

To Audi S1 Hoonitron είναι το πιο πρόσφατο σκέλος της βαριάς κληρονομιάς που άφησε ο Ken Block όταν σκοτώθηκε στο δυστύχημα με snowmobile της 3ης Ιανουαρίου. Είναι το ηλεκτρικό δημιούργημα της Audi για τον Αμερικανό, με το οποίο πρόλαβε να μας προσφέρει την Elektrichana και σίγουρα θα έκανε σπουδαία πράγματα, χάρη στην αστείρευτη δύναμη των ηλεκτροκινητήρων. Το αυτοκίνητο δεν έχει αποσαφηνιστεί από την εταιρεία τι θα απογίνει από την στιγμή που ο εμπνευστή τους δεν είναι εν ζωή, όμως παίρνουμε ένα δείγμα από την επαφή του με τον Mattias Ekstrom για την οποία σε είχαμε ενημερώσει εγκαίρως.

Audi S1 Hoonitron Mattias Ekstrom

O Ekstrom είναι αναμφίβολα ένας σπουδαίος οδηγός, πολυπρωταθλητής σε διάφορα είδη του motorsport, προεξέχοντος ίσως του DTM και η συνεργασία του με την Audi τον έχει φέρει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί μέλος της dream team με την οποία η εταιρεία κατεβαίνει στο Ράλι Ντακάρ. Πρόσφατα κέρδισε το Race of Champions στη Σουηδία, αλλά πριν από αυτό είχε κάνει μια βόλτα τον Ken Block με το εξίσου εντυπωσιακό και τεχνολογικά προηγμένο, Audi RS Q e-tron του Ντακάρ. 

Ken Block Mattias Ekstrom

Εκεί ο Block είχε υποσχεθεί στον Ekstrom οτι θα οδηγούσε το Audi S1 hoonitron κάποια στιγμή μέσα στο 2023, αλλά αμφότεροι είχαν φανταστεί πολύ διαφορετική αυτή τη στιγμή. Ο Ekstrom οδήγησε το αυτοκίνητο στο πλαίσιο ενός masterclass που διοργάνωσε η Audi στο Νταβός της Ελβετίας για τους μηχανικούς και τα στελέχη της εταιρείας εκεί και τώρα βλέπουμε και το video, με το οποίο το Audi S1 Hoonitron παίρνει ξανά ζωή, για πρώτη φορά μετά τον χαμό του Ken Block.

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network