Αυτός "κληρονομεί" το Audi S1 Hoonitron του Ken Block

Στον Mattias Ekstrom παραχωρεί η Audi το ηλεκτρικό S1 Hoonitron το οποίο είχε φτιάξει για τον αδικοχαμένο Ken Block

Mattias Ekstrom Audi S1 Hoonitron

Ο θάνατος του Ken Block στο ατύχημα της 3ης Ιανουαρίου ανέκοψε έναν μακρόχρονο και πολύ ακριβό σχεδιασμό που είχε κάνει η εταιρεία με βάση τη συνεργασία της με τον διάσημο Αμερικανό οδηγό. Το Audi S1 Hoonitron ήταν το βασικό εργαλείο σε αυτό το σχεδιασμό.

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο κόστισε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ, καθώς περιλαμβάνει τεχνολογία αιχμής και μόλις που προλάβαμε να δούμε τις δυνατότητές του στην πρώτη Electrikhana που δημιούργησε ο αείμνηστος Ken Block στο Las Vegas. Το Audi S1 Hoonitron όμως αφενός δεν είναι ένα εύκολο αυτοκίνητο λόγω της τεράστιας δύναμής του, αφετέρου δεν μπορεί να το οδηγήσει ο καθένας και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητές του. 

Ken Block ELECTRIKHANA Las Vegas Audi S1 HOONITRON

Mattias Ekstrom: ο διάδοχος του Ken Block

Έτσι η Audi φαίνεται πως βρήκε τον καταλληλότερο μεταξύ των οδηγών με τους οποίους συνεργάζεται και αυτός είναι ο Mattias Ekstrom. Ο Σουηδός πρώην πρωταθλητής στο DTM, έχει μια μακρά πορεία στο παγκόσμιο motorsport, η οποία είναι γεμάτη επιτυχίες. Για παράδειγμα ξεκίνησε το 2023 ως μέλος της dream team της Audi στο Ράλι Ντακάρ, όπου δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από τη 14η θέση, ωστόσο και μόνο το γεγονός πως βρέθηκε δίπλα στον Carlos Sainz και τον Stephane Peterhansel είναι κάποιου είδους παράσημο. 

Mattias Ekstrom Audi S1 Hoonitron

Μερικές εβδομάδες μετά το Ντακάρ στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του "Πρωταθλητής των Πρωταθλητών" κερδίζοντας τον Mick Schumacher σε έναν συναισθηματικό τελικό στο Race of Champions.

Πριν από αυτό ο Mattias Ekstrom έχει αποδείξει τον all around χαρακτήρα του οδηγικού του ταλέντου συμμετέχοντας σε πολλά και διαφορετικά πρωταθλήματα όπως το Extreme E, το ETCR και φυσικά τα Cross Country Rallies και μάλιστα όλα αυτά μαζί στην ίδια χρονιά, καθώς το 2021 ήταν πολύ απασχολημένος. 

Race Of Champions Mattias Ekstrom

Πλέον αναμένουμε να δούμε ποιά θα είναι τα project που σχεδιάζει μαζί με τους ανθρώπους της Audi για το Audi S1 Hoonitron; Επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει και δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει στο προσεχές μέλλον, όμως ο Ekstrom πόσταρε κάποιες φωτογραφίες του με το S1 Hoonitron και τα σχόλια πήραν φωτιά, με την κεντρική ιδέα να είναι πως είναι ένας από τους λίγους που αξίζουν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τον Ken Block.

Best of Network