Το πιο δημοφιλές van ενός τόνου της Ευρώπης απέκτησε ηλεκτρική έκδοση

Είναι γνωστό πως η σειρά Transit της Ford είναι η πιο δημοφιλής στην Ευρώπη στα επαγγελματικά οχήματα ενός τόνου. Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom έρχεται να ενισχύσει αυτή την συνθήκη.

Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom
Ford E-Transit Custom

Το ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom που εντάχθηκε πρόσφατα στην γκάμα επαγγελματικών μοντέλων της εταιρείας λανσάρεται αυτή την εποχή στις ευρωπαϊκές αγορές δίνοντας την δυνατότητα στις επιχειρήσεις της γηραιάς ηπείρου να εξηλεκτρίσουν την γκάμα τους.

Μια έκθεση του κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, η οποία θα δει σύντομα τα φώτα της δημοσιότητας, διαπιστώνει ότι το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών vans σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις στην κατηγορία υπερ-πενταπλασιάστηκε σε μεγάλες αγορές της Ε.Ε. από το 2018 έως το 2023. Ως εκ τούτου η παρουσίαση του νέου ηλεκτρικού Transit είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Ford E-Transit Custom

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις van στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη προσφέρει νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μερικά από αυτά στο εσωτερικό είναι η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G και το ανακλινόμενο τιμόνι.

Αυτονομία άνω των 320 χλμ.

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έχει σχεδιαστεί σε δύο εκδόσεις: η πρώτη έχει ισχύ 135 ίππους και η δεύτερη, 217 ίππους. Αμφότερες έχουν ροπή στα 415 Nm ενώ η αυτονομία φθάνει έως τα 337 χλμ.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος του πατώματος και έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο χώρος φόρτωσης και να μειωθεί το βάρος και η πολυπλοκότητα της κατασκευής.

Ford E-Transit Custom

Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης, πάνω από τα καλύμματα των μαρσπιέ, προκειμένου να μην υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστές δομές που θα απορροφούν την ενέργεια μιας σύγκρουσης. Για βέλτιστη αξιοποίηση του χώρου και για λόγους μείωσης του βάρους, τα υπόλοιπα εξαρτήματα τα οποία βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα του νέου E-Transit Custom είναι συγκεντρωμένα γύρω από τη μπαταρία.

Διαβάστε Επίσης

Η εταιρεία αναφέρει πως τα διαστήματα σέρβις για το ηλεκτρικό Transit γίνονται κάθε 2 χρόνια χωρίς χιλιομετρικό όριο. Παράλληλα, οι συγκεκριμένες εκδόσεις προσφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως και 1.011 κιλά καθώς και χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης με βελτιωμένη πρόσβαση και κορυφαία στην κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης στα 2.300 κιλά.

Ford E-Transit Custom

Για μια πλήρη φόρτιση σε οικιακό φορτιστή της Ford Pro με ισχύ 11 kW απαιτείται χρόνος περίπου 6,7 ωρών. Οι πελάτες μπορούν επίσης να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 39 λεπτά σε παροχή DC με ισχύ 125 kW.

Tο νέο E-Transit Custom θα προσφέρει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο πετρελαιοκίνητο όχημα που μπορεί να φτάσει έως και το 40%. Επίσης το ηλεκτρικό μοντέλο υποστηρίζεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. που καλύπτει όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης.

Ford E-Transit Custom

Η διάθεση του ηλεκτρικού Transit θα ξεκινήσει στα τέλη του καλοκαιριού σε συγκεκριμένες αγορές. Οι υπόλοιπες αγορές της Ε.Ε. θα ακολουθήσουν από τον επόμενο χρόνο. Οι επιλογές σε αμαξώματα είναι δύο: L1 και L2 ενώ σε τύπους, είναι εξής πέντε: Panel van, Kombi, Trend, Limited και Sport.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network