Νέα έκδοση με μεγαλύτερη αυτονομία για το ηλεκτρικό Ford E-Transit

Η γκάμα επαγγελματικών μοντέλων Ford Pro ενισχύθηκε με την κυκλοφορία μιας έκδοσης διευρυμένης αυτονομίας για το ηλεκτρικό μοντέλο E-Transit.

Ford E-Transit Extended Range

H Ford παρουσίασε στη γκάμα των επαγγελματικών της μια νέα έκδοση του ηλεκτρικού E-Transit με λογισμικό που υποστηρίζει ταχύτερη φόρτιση και προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία χάρη και στη νέα μπαταρία που διαθέτει 89 kWh.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το E-Transit Extended Range καλύπτει έως και 402 χλμ. με μια φόρτιση επωφελούμενο και από την ύπαρξη αντλίας θερμότητας που βελτιστοποιεί την αυτονομία.

Όπως συμβαίνει με όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της σειράς E-Transit, η έκδοση Extended Range είναι πλήρως ενσωματωμένη στην πλατφόρμα συνδεδεμένων λύσεων φόρτισης και λογισμικού της Ford Pro, με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες όχι μόνο να βελτιστοποιήσουν τη διαχείριση ενέργειας και τις διαδικασίες συντήρησης, αλλά και να ελαχιστοποιήσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας και κατά συνέπεια το κόστος ιδιοκτησίας.

Το εύρος λειτουργίας της νέας έκδοσης εκτεταμένης αυτονομίας είναι κατά 28% μεγαλύτερο σε σύγκριση με την έκδοση που εφοδιάζεται με μπαταρία "τυπικής χωρητικότητας”. Οι μηχανικοί της Ford έχουν βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες φόρτισης του E-Transit για όλες τις εκδόσεις που εφοδιάζονται με την νέα, μεγαλύτερη μπαταρία.

Ford E-Transit Extended Range

Ειδικότερα, η μέγιστη ισχύς φόρτισης AC έχει αυξηθεί από 11 kW σε 22 kW και ως εκ τούτου μια πλήρης φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας διαρκεί λιγότερο από 6 ώρες.

Παράλληλα και η μέγιστη ισχύ ταχείας φόρτισης DC έχει αυξηθεί από 115 kW σε 180 kW, με αποτέλεσμα 10 λεπτά να είναι αρκετά για να προστεθεί ηλεκτρική ενέργεια για την κάλυψη έως και 116 km. Η δε φόρτιση 10-80% διαρκεί πλέον περί τα 28 λεπτά.

Διαβάστε Επίσης

Οι διαχειριστές στόλων επαγγελματικών οχημάτων μπορούν εύκολα να παρακολουθούν την απόδοση της διαδικασίας φόρτισης και την ενεργειακή αποδοτικότητα για κάθε όχημά τους χρησιμοποιώντας το λογισμικό Ford ProTelematics.

Μέσω αυτού μπορούν να ορίζουν τα επιθυμητά για τους ίδιους "παράθυρα φόρτισης" για να επωφελούνται από φθηνότερα τιμολόγια ενέργειας, να κλειδώνουν τους φορτιστές για να αποτρέψουν τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση τους, αλλά και να προετοιμάζουν τη μπαταρία του E-Transit για περαιτέρω βελτιστοποίηση της αυτονομίας.

Ford E-Transit

Η Ford Pro προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα με 19 παραλλαγές του μοντέλου, μεταξύ των οποίων εκδόσεις με μήκη L3 και L4 και αμαξώματα van και single chassis cab, με μικτό βάρος από 3.500 κιλά έως 4.250 κιλά.

Το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 1.460 κιλά για τα μοντέλα van και τα 1.814 κιλά για τα μοντέλα chassis cab. Για τα μοντέλα με μικτό βάρος 3.500 κιλών, το βάρος ρυμούλκησης φτάνει έως και 750 κιλά. Το Pro Power Onboard είναι επίσης διαθέσιμο, παρέχοντας ηλεκτρική ισχύ 2,3 kW από τη μπαταρία του οχήματος για τη λειτουργία εργαλείων, εξοπλισμού κ.α.

Επιπλέον, το λογισμικό του μοντέλου μπορεί να υποστηρίξει συνδεσιμότητα μέσω 5G modem, δυνατότητα ασύρματης ενημέρωσης και φωνητικές εντολές λειτουργικών μέσω Alexa.

Τα μοντέλα της γκάμας E-Transit παρουσιάστηκαν τον Ιούνιο του 2022 και είναι το πρώτο σε πωλήσεις επαγγελματικό όχημα δύο τόνων στην Ευρώπη με μερίδιο αγοράς 55% μόνο την περασμένη χρόνια.

Μαζί με τις νέες εκδόσεις εκτεταμένης αυτονομίας, η σειρά απαιτεί πλέον μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις 2 ετών (απεριόριστων χιλιομέτρων), από ένα έτος που ίσχυε μέχρι σήμερα μειώνοντας κατ' αυτό τον τρόπο και το κόστος συντήρησης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network