Μπορεί το Land Rover Discovery Sport να μην έχει ακόμη μετατραπεί σε ηλεκτρικό, όμως η ινδική θυγατρική της JLR έχει ήδη κάνει το βήμα εξηλεκτρισμού. Το Tata Harrier.ev είναι η έκδοση του Harrier που λειτουργεί με μπαταρία, προσφέροντας επιλογή τετρακίνησης και αυτονομία έως 627 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.
Παρά τον ηλεκτρικό κινητήρα, το στυλ του Harrier.ev δεν διαφέρει πολύ από το αδελφάκι του με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο βασίζεται σε μια οικονομική έκδοση της πλατφόρμας D8 της Land Rover. Αρχικά κυκλοφόρησε το 2019 και ανανεώθηκε το 2023, με τον σχεδιασμό να παραμένει ο ίδιος, με μόνο μερικές τροποποιήσεις ειδικά για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτές περιλαμβάνουν κλειστή μάσκα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αποκλειστικούς τροχούς 19 ιντσών και διακριτικά σήματα.
Στο εσωτερικό, το Harrier.ev ανεβάζει τον πήχη με μια οθόνη Samsung Neo QLED 14,5 ιντσών να καταλαμβάνει το κέντρο της σκηνής. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν κάμερα 540 μοιρών, ηχοσύστημα JBL 10 ηχείων, πανοραμική οροφή, ηλεκτρική πίσω πόρτα, ψηφιακό καθρέφτη και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) επιπέδου 2.

Από τεχνολογικής άποψης, η νέα πλατφόρμα TiDAL (Tata Intelligent Digital Architecture Layer) της Tata επιτρέπει περισσότερες λειτουργίες συνδεσιμότητας και υποστηρίζει ενημερώσεις over-the-air.
Το EV θα είναι διαθέσιμο σε τρία επίπεδα εξοπλισμού με τις ονομασίες Adventure, Fearless και Empowered. Επιπλέον, υπάρχει η έκδοση Stealth με σκούρο χρώμα, η οποία έχει αποδειχθεί αρκετά δημοφιλής μεταξύ των Ινδών αγοραστών.

Ενώ το βασικό Tata Harrier χρησιμοποιεί την οικονομική πλατφόρμα Omega Arc, ένα παράγωγο της αρχιτεκτονικής D8 της Land Rover που βρίσκεται σε μοντέλα όπως το Discovery Sport, το Harrier.ev μεταβαίνει στην νεότερη πλατφόρμα Acti.ev Plus.
Αυτή η ανανεωμένη αρχιτεκτονική αντιπροσωπεύει ένα αξιοσημείωτο βήμα προς τα εμπρός, επανασχεδιασμένη για να φιλοξενήσει έναν ηλεκτρικό κινητήρα και μια μπαταρία. Εισάγει επίσης μια νέα πίσω ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων "Ultra Glide" με προηγμένης τεχνολογίας αμορτισέρ.

Το Harrier.ev διατίθεται με μονή ή διπλή διάταξη κινητήρα. Στην έκδοση με τετρακίνηση, ο μπροστινός κινητήρας παράγει 158 ίππους, ενώ ο πίσω κινητήρας προσθέτει επιπλέον 238, με αποτέλεσμα συνολική ροπή 504 Nm. Αυτό το καθιστά το πιο ισχυρό Harrier μέχρι σήμερα, ικανό να επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 6,3 δευτερόλεπτα.
Το σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει έξι λειτουργίες εδάφους: Normal, Snow/Grass, Mud/Ruts, Sand, Rock Crawl, και Custom. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Off-road Assist που λειτουργεί σαν cruise control σε χαμηλές ταχύτητες για ανώμαλο έδαφος, μαζί με μια λειτουργία Drift για οδηγούς που τους αρέσουν οι πλαγιολισθήσεις.

Διατίθενται δύο μπαταρίες, με ονομαστική χωρητικότητα 65 kWh και 75 kWh. Η μεγαλύτερη μπαταρία δίνει στην έκδοση με πίσω κίνηση αυτονομία 627 χλμ. σύμφωνα με το MIDC, αν και οι εσωτερικές δοκιμές της Tata υποδηλώνουν μια πιο ρεαλιστική αυτονομία 480-505 χλμ. Ένας ταχυφορτιστής 120 kW DC μπορεί να φορτίσει την μπαταρία από 20-80% σε μόλις 25 λεπτά.
Η Tata θα ανοίξει προπαραγγελίες για το Harrier.ev στην Ινδία στις 2 Ιουλίου. Οι τιμές ξεκινούν από περίπου 22.000 ευρώ, και θεωρούνται ανταγωνιστικές για ένα μεσαίου μεγέθους ηλεκτρικό SUV με αυτό το επίπεδο τεχνολογίας και απόδοσης. Ωστόσο, πρόκειται για σημαντική αύξηση σε σχέση με το Harrier με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το οποίο ξεκινά από περίπου 15.300 ευρώ.