Τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo έχουν διανύσει 2.000 φορές τον γύρο της Γης σε 5 χρόνια

Περισσότερα από 80 εκατομμύρια χιλιόμετρα έχουν καλύψει τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo από το 2019 που τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία.

Volvo Trucks
Volvo Trucks
Volvo Trucks
Volvo Trucks
Volvo Trucks
Volvo Trucks

Σύμφωνα με τα νεώτερα δεδομένα από την παρακολούθηση των επαγγελματικών στόλων ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo μέσα σε διάστημα 5 ετών έχουν διανύσει περισσότερα από 80 εκατ. χλμ. ή έχουν καλύψει 2.000 φορές το γύρο του κόσμου με μηδενικούς ρύπους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του well-to-wheel στο πλαίσιο του GLEC v3, αν αυτά τα χιλιόμετρα είχαν γίνει με πετρελαιοκίνητα φορτηγά τότε θα είχαν καταναλωθεί περισσότερα από 25 εκατ. λίτρα diesel ενώ το περιβάλλον θα είχε επιβαρυνθεί με 68.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Volvo Trucks

Η προ πενταετίας είσοδο της Volvo στην κατηγορία των εξηλεκτρισμένων φορτηγών και βαρέων οχημάτων δημιούργησε μια τεχνογνωσία μοναδική στις μεταφορές μηδενικών ρύπων. Μόνο την περασμένη χρονιά οι παγκόσμιες παραδόσεις ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo Trucks αυξήθηκαν κατά 256% που μεταφράζεται σε 1.977 οχήματα.

Στην Ευρώπη, περισσότεροι από τους μισούς πελάτες ηλεκτρικών φορτηγών επέλεξαν ένα Volvo κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με το μερίδιο της εταιρείας στην συγκεκριμένη αγορά να είναι της τάξεως του 56%. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Volvo αντιπροσώπευε το 44% όλων των πωληθέντων ηλεκτρικών φορτηγών.

Volvo Trucks

Η Volvo έχει παραδώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 3.500 ηλεκτρικά φορτηγά σε 45 χώρες σε έξι ηπείρους. Κατά τη διάρκεια του 2023, η Volvo Trucks επέκτεινε την παρουσία της στα ηλεκτρικά φορτηγά, καθώς παρέδωσε τα πρώτα της βαρέως τύπου ηλεκτρικά φορτηγά στη Λατινική Αμερική.

Η εταιρεία έγινε επίσης ο πρώτος κατασκευαστής φορτηγών που παρέδωσε ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στο Μαρόκο, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία.

Volvo Trucks

Η γκάμα ηλεκτρικών φορτηγών της Volvo Trucks περιλαμβάνει τις σειρές: FL Electric, FE Electric, FM Electric, FM Low Entry, FMX Electric, FH Electric, FH Aero Electric και το VNR Electric. Το κορυφαίο σε πωλήσεις φορτηγό EV είναι το Volvo FH Electric, το οποίο πρόσφατα επιλέχθηκε για το διάσημο βραβείο International Truck of the Year Award για το 2024.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network