Η Audi σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Το πιθανότερο είναι πως θα πρόκειται για crossover συμπαγών διαστάσεων που θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron και θα έρθει στην αγορά το 2027.

Audi Q6 e-tron

Αν και για την ώρα οι πληροφορίες περιορίζονται στο ελάχιστο, η ουσία της είδησης είναι πως η Audi έχει στα πλάνα της την παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, που θα αποτελεί το entry level μοντέλο στην γκάμα των ηλεκτρικών της. Αυτό σημαίνει προφανώς πως θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron.

Διαβάστε Επίσης

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο CEO της Audi, Gernot Dollner, δήλωσε αναφερόμενος στο νέο αυτό μοντέλο πως θα είναι ένα "υπέροχο, μοναδικό, ανεξάρτητο concept οχήματος". Ήταν δηλαδή όσο πιο γενικός και αόριστος μπορούσε. Ακόμη και το το πάτωμα στο οποίο θα βασιστεί το νέο μοντέλο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Audi Q4 e-tron

Θα μπορούσε να είναι το πάτωμα MEB, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι οριστικό. Ακόμη και στοιχεία που αφορούν τις διαστάσεις ή τη σύσταση της μπαταρίας του είναι ακόμη άγνωστα. Σε κάθε περίπτωση, το λανσάρισμα του νέου Audi τοποθετείται χρονικά στο 2027.

Πιθανότατα θα είναι crossover

Η Audi θα παράγει το entry-level EV της στο Ingolstadt της Γερμανίας, το οποίο θα μπορούσε να φέρει το όνομα A2/Q2. Θυμίζουμε πως σε επίπεδο ονοματολογίας, η Audi έχει κρατήσει τους ζυγούς αριθμούς για τα ηλεκτρικά της μοντέλα και τους μονούς για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πιο πιθανό πάντως, είναι το νέο μοντέλο να ανήκει στην κατηγορία των συμπαγών crossover, καθώς η αγορά εξακολουθεί να δείχνει προτίμηση προς τα SUV και τις υποκατηγορίες τους.

Αυτή τη στιγμή, η Audi διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε όλες τις μεγαλύτερες κατηγορίες, καθώς πριν λίγες μέρες το Q6 e-tron ήρθε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα Q4 e-tron και Q8 e-tron. Το νέο μοντέλο, θα βοηθούσε να εμπλουτιστεί η γκάμα, αλλά απέχει τρία χρόνια από την έναρξη των πωλήσων, διάστημα κατά το οποίο ο ανταγωνισμός θα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network