Πρώην υπάλληλος της Tesla ηγείται μυστικής ομάδας της Ford για προσιτά ηλεκτρικά

O Jim Farley ενημέρωσε επενδυτές της Ford πως υπάρχει μια μυστική ομάδα στην εταιρεία με επικεφαλής πρώην στέλεχος της Tesla που έχει ως στόχο να φτιάξει προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ford Mustang Mach-E Rally 2023

Αποκαλυπτική αποδείχτηκε μια διαδικτυακή κλήση ενημέρωσης επενδυτών της Ford για τα κέρδη, καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας Jim Farley, αποκάλυψε την ύπαρξη ομάδας που λειτουργεί μυστικά για την έρευνα και την κατασκευή προσιτών ηλεκτρικών αυτοκινήτων. 

Jim Farley

Ο Farley αποκάλεσε την ομάδα αυτή skunkworks που είναι ο αμερικανικός όρος που χρησιμοποιείται στα άκρως απόρρητα project του αμερικανικού στρατού από εταιρείες όπως η Lockheed. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο Alan Clarke, πρώην στέλεχος της Tesla που μετακινήθηκε το 2022 στην Ford. 

Ford F-150 Lightning Switchgear

"Βάλαμε ένα σιωπηλό στοίχημα πριν από δύο χρόνια", δήλωσε ο Farley στους επενδυτές κατά τη διάρκεια της κλήσης. "Αναπτύξαμε μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα skunkworks για να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα EV χαμηλού κόστους. Ήταν μια μικρή ομάδα, μερικοί από τους καλύτερους μηχανικούς EV στον κόσμο, και ήταν ξεχωριστή από την μητρική εταιρεία. Ήταν μια νεοσύστατη επιχείρηση".

Ο Clarke που ηγείται αυτής της in house ξεχωριστής εταιρείας ήταν μια σπουδαία προσθήκη στο προσωπικό της Ford καθώς είχε παραμείνει στην Tesla για 10 χρόνια και θεωρείται ένα από τα στελέχη που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση και την επιτυχία του Tesla Model 3. Σύμφωνα με τον Farley αυτή η εσωτερική νεοφυής εταιρεία της Ford θα στοχεύσει ακριβώς εκεί που απαιτεί πλέον η αγορά στα προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Ford Pro Φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου

"Όλες οι ομάδες EV μας επικεντρώνονται ανελέητα στο κόστος και την αποδοτικότητα στα προϊόντα EV μας, επειδή ο τελικός ανταγωνισμός θα είναι το προσιτό Tesla και οι Κινέζοι OEMs", ανέφερε ο Farley εννοώντας ολόκληρη την Ford και όχι μόνο την μυστική ομάδα.

Ford Pro Φορτιστής ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το TechCrunch.com η ομάδα αποτελείται από μηχανικούς της AMP (Auto Motive Power), μιας εξειδικευμένης εταιρείας διαχείρισης ενέργειας EV που εξαγόρασε η Ford τον Νοέμβριο του 2023. Είναι εγκατεστημένοι στο Irvine της Καλιφόρνια -όχι στο Dearborn- και ο ιδρυτής της AMP, Anil Paryani είναι επίσης βασικό μέλος της ομάδας του Clarke. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο ο Paryani όσο και ο Clarke εργάστηκαν ταυτόχρονα στην Tesla για περίπου πέντε χρόνια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network