Το "ελληνικό" όνομα του νέου θερμικού SUV της Renault

Το νέο μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα την άνοιξη του 2024 και θα είναι ένα ακόμη οικογενειακό SUV ελαφρώς μεγαλύτερο από το Captur.

Renault Symbioz

Από τις πρώτες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το νέο μοντέλο της Renault, που θα ανήκει στην κατηγορία των SUV και θα ονομάζεται  Renault Symbioz. Κι αν έχεις την αίσθηση πως πρόκειται για μια περίεργη επιλογή από πλευράς ονόματος, δεν έχεις άδικο.

Πράγματι, η λέξη προέρχεται από τη γαλλική "symbiose", η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την αρχαία ελληνική "συμβίωση", αξία που σύμφωνα με τη Renault βρίσκεται "βαθιά ριζωμένη στο DNA της μάρκας".

Διαβάστε Επίσης

Όσοι έχουν καλη μνήμη πάντως, θα θυμούνται πως το όνομα Symbioz δεν είναι στην πραγματικότητα καινούργιο για τη Renault. Η γαλλική εταιρεία το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το 2017 σε ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο, ενώ στη συνέχεια το επέλεξε και πάλι για ένα όχημα επίδειξης αυτόνομης οδήγησης, πάντοτε το 2017. Σήμερα, 7 χρόνια μετά, το όνομα Symbioz επιστρέφει σε ένα μοντέλο παραγωγής, που όμως δεν θα είναι ούτε ηλεκτρικό, ούτε αυτόνομο.

Renault Symbioz

Αντιθέτως, θα είναι ένα SUV συμπαγών διαστάσεων και συγκεκριμένα μήκους 4,41 μέτρων που σημαίνει λίγο μεγαλύτερο από το Captur, και θα εφοδιάζεται με το υβριδικό σύστημα E-Tech των 143 ίππων που συναντάμε και στην αντίστοιχη έκδοση του Clio. Επίσης, η Renault αναφέρει με νόημα πως το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι κάτω από 1.500 κιλά.

Όπως μπορούμε να δούμε και στις εικόνες που συνοδεύουν το σχετικό δελτίο τύπου, το νέο μοντέλο θα διαθέτει και γυάλινη πανοραμική οροφή, ενώ το όνομά του θα είναι γραμμένο με μεγάλα γράμματα κατά μήκος της πόρτας του χώρου αποσκευών. 

Renault Symbioz

Η Sylvia Dos Santos, επικεφαλής της στρατηγικής ονοματοδοσίας στο τμήμα μάρκετινγκ της Renault, δήλωσε σχετικά: "Θέλαμε ένα όνομα με ανθρώπινη σημασία για το νέο μας μοντέλο. Ένα όνομα που να εκφράζει τον στενό δεσμό μεταξύ μιας οικογένειας και του αυτοκινήτου της. Το όνομα Symbioz απεικονίζει τέλεια τη ζωή με το όχημά μας, ένα μέρος όπου οι επιβάτες είναι ένα με αυτό και το περιβάλλον”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network