To Togg T10F είναι το δεύτερο τουρκικό ηλεκτρικό-έτοιμο για είσοδο στην Ευρώπη

Το Togg T10F είναι ένα fastback συμπαγών διαστάσεων που έκανε ντεμπούτο στην CES και μαζί με το SUV T10X, θα αποτελέσουν τα μοντέλα εισόδου της τουρκικής εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά.

Togg T10F

Το να βλέπεις μια τουρκική startup ηλεκτρικών οχημάτων να συμμετέχει σε μια έκθεση τεχνολογίας όπως η CES, μπορεί να μην είναι κάτι που θα περίμενες να συμβεί, όμως η Togg συμμετέχει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη συγκεκριμένη έκθεση, ενδεικτικό των υψηλών φιλοδοξιών που έχει. Και οι οποίες, γίνονται ακόμη υψηλότερες με την παρουσίαση ενός ακόμη μοντέλου, μετά το SUV T10X.

Διαβάστε Επίσης

H Togg ιδρύθηκε το 2018 και μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε, στοχεύει να αρχίσει την διάθεση των μοντέλων της στην αγορά της Γερμανίας. Το συμπαγών διαστάσεων SUV έρχεται να πλαισιώσει ένα αντίστοιχων διαστάσεων μοντέλο, το Τ10F που παρουσιάστηκε στην CES σε μία εκδοχή που η Togg αποκαλεί "σχεδόν παραγωγής”. Η ίδια πάντως, προτιμά να αναφέρεται στα μοντέλα της ως "έξυπνες συσκευές”, αντί για αυτοκίνητα.

Togg T10F SUV

Και μπορεί κανείς να θεωρήσει την είσοδο στην γερμανική αγορά ως μια αναμενόμενη κίνηση λόγω του μεγάλης τουρκικής κοινότητας εκεί, όμως η Togg δεν αρκείται σε αυτή. Τα σχέδιά της περιλαμβάνουν την γρήγορη επέκταση και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας. Στόχος της μέσα από αυτό το στρατηγικό πλάνο, το 1 εκατ. πωλήσεις στην Ευρώπη μέχρι το 2032.

Αναμένεται να είναι και αυτό ακριβό

Αναφορικά με το T10F, αν και η Togg έδωσε στη δημοσιότητα αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν έκανε καμία αναφορά στην τιμή του. Η λογική πάντως, λέει πως δεν θα απέχει σημαντικά από εκείνες του SUV, που ξεκινάει στην Τουρκία από τα 45.000 ευρώ και φτάνει πάνω από τα 57.000 ευρώ για την έκδοση long range. Με άλλα λόγια αν περίμενες κάτι προσιτό, καλύτερα να προσανατολιστείς κάπου αλλού.

Togg T10F SUV

Σχετικά με τα όσα γνωρίζουμε για το T10F, το επίσης συμπαγών διαστάσεων ηλεκτρικό μοντέλο βασίζεται στο ίδιο πάτωμα με το Τ10Χ. Θα έχει τρεις εκδόσεις, δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς και μια τετρακίνητη. Στην πρώτη περίπτωση η θεωρητική αυτονομία θα κυμαίνεται μεταξύ 350-600 χιλιομέτρων (ανάλογα αν πρόκειται για την έκδοση με μπαταρία 52,4 kWh ή την long range με την μπαταρία 88,5 kWh), ενώ για την AWD έκδοση η αυτονομία θα είναι 530 χιλιόμετρα.

Η τελευταία αποτελεί και την ισχυρότερη έκδοση του Τ10F, με ισχύ που φτάνει τους 430 ίππους και επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,6 δευτερόλεπτα. Η ισχύς των πισωκίνητων εκδόσεων είναι 215 ίπποι, ενώ σε όλες τις εκδόσεις ο αεροδυναμικός συντελεστής είναι 0,23. Αναφορικά με την φόρτιση, όλες οι εκδόσεις μπορούν να φτάσουν από το 20% στο 80% σε 28 λεπτά, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξωτερική πηγή ενέργειας. Αν έχεις διαβάσει κάπου για λειτουργία V2L, ε, αυτό είναι.

Togg T10F SUV

Τα στοιχεία όμως για το Τ10F δεν σταματούν εδώ. Το μεταξόνιό του φτάνει τα 2,89 μέτρα, η απόσταση από το έδαφος είναι 15,5 εκατοστά και το βάρος κυμαίνεται από 1.939 έως 2.215 κιλά. Όσο για το κερασάκι στην τούρτα, η Togg το κράτησε για το τέλος. Σου αρέσει η σχεδίαση του T10F; Είσαι μήπως προκατειλημμένος από την προέλευση; Μάθε λοιπόν πως τα δύο μοντέλα της Togg, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της με το στούντιο Pininfarina.

Κλείνοντας, να αναφέρουμε πως οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, τα V1 και V2, με το τελευταίο να ενσωματώνει λειτουργία αυτόνομης οδήγησης και επιπλέον συστήματα ασφαλείας. Η Togg προσδοκά σε 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network