H ταινία Ferrari δεν έκανε καλή εκκίνηση στο Box Office

Όχι και πολλά υποσχόμενο ήταν το ξεκίνημα της ταινίας Ferrari στους κινηματογράφους της Αμερικής και οι ειδικοί πιστεύουν πως φταίει ο Enzo Ferrari.

Ferrari Movie Adam Driver Φεστιβάλ Βενετίας

Όσο και αν έχουμε ενθουσιαστεί κάποιοι από εμάς τους φίλους των αυτοκινήτων και της Formula 1 για την παρουσία μιας ακόμη αυτοκινητικής ταινίας και δη αφιερωμένης στην Ferrari, το ευρύ κοινό στο οποίο απευθύνεται η νέα κινηματογραφική προσπάθεια του Michael Mann δεν φάνηκε να συγκινείται. 

Ferrari Movie Trailer

Κάτι που είναι ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς τη φήμη της εταιρείας από το Maranello αφενός, αφετέρου δε τον θετικό αντίκτυπο που είχε στην πρεμιέρα της μπροστά στο κοινό στην Βενετία. Καλά όλα αυτά λοιπόν αλλά το ξεκίνημα της ταινίας Ferrari στους αμερικανικούς κινηματογράφους δεν ήταν το αναμενόμενο. 

Για την ακρίβεια είναι η χειρότερη, εισπρακτικά, ταινία του Michael Mann εδώ και 35 χρόνια, δηλαδή από όλες τις ταινίες που έχει φτιάξει ο σκηνοθέτης. Σύμφωνα με το Movieweb ο Mann που θεωρείται ένας από τους πιο εμβληματικούς σκηνοθέτες που δεν έχουν πάρει ακόμη βραβείο Όσκαρ, αποτυγχάνει πλέον στα 80 του σχεδόν να είναι πολύ επιδραστικός με το κοινό. 

Ferrari Movie Patrick Dempsey Michael Mann Adam Driver Φεστιβάλ Βενετίας

Από την άλλη ωστόσο υπάρχει και η παρουσία του Enzo Ferrari που σύμφωνα με ορισμένους είναι το αποκρουστικό στοιχείο της ταινίας. Ο θρύλος του αυτοκινήτου, ιστορικά και μια φιγούρα που αποτελεί σημείο αναφοράς και case study για άλλα στελέχη, είναι κάθε άλλο παρά συμβατός με την πολιτική ορθότητα της εποχής. 

Ferrari Movie Φεστιβάλ Βενετίας

Έχει δύο οικογένειες και ένα παιδί εκτός γάμου το οποίο αρνείται εκείνη την εποχή να αναγνωρίσει, προκαλώντας προβλήματα στην Lina Lardi. Είναι πιεστικός με τους οδηγούς του και τους φτάνει στα όριά τους, όπως και τα αυτοκίνητα και είναι αυταρχικός στην ζωή του και την επιχειρηματική του δραστηριότητα. 

Adam Driver ως Enzo στην ταινία Ferrari

Με προϋπολογισμό 95 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία Ferrari έχει πάρει πίσω μόλις 11,8 εκατομμύρια δολάρια στους κινηματογράφους των ΗΠΑ και 4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, με μόλις 6,8 εκατομμύρια δολάρια τις πρώτες τέσσερις ημέρες της προβολής της στις μεγάλες οθόνες. 

Ferrari ταινία Adam Driver

Την πρώτη εβδομάδα της προβολής της κατέλαβε την όγδοη θέση, μένοντας πίσω από τις ταινίες "Wonka", "Aquaman", "The Color Purple" και άλλες, γεγονός που έκανε τους κριτικούς να την χαρακτηρίσουν αποτυχία. Στο IMDb τέλος η βαθμολογία της έχει κολλήσει στα 6,8 αστέρια.  

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network