Πετρελαϊκή κολοσσός άνοιξε σταθμό με 180 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων

Με 180 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε μια τοποθεσία-κόμβο μεταφορών στο Μπέρμιγχαμ, η BP και ο όμιλος NEC υλοποίησαν τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που έχει καταγραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

BP UK stathmos fortisis

Ο κλάδος υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της γνωστής πετρελαϊκής εταιρείας BP (bp pulse) σε συνεργασία με τον όμιλο NEC, κορυφαία εταιρεία που διαχειρίζεται εκθεσιακούς και συνεδριακούς χώρους, παρουσίασαν τον μεγαλύτερο δημόσιο κόμβο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Μπέρμιγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το επιλεγμένο σημείο βρίσκεται στην καρδιά του εθνικού δικτύου αυτοκινητόδρομων της Βρετανίας και ο κόμβος εγκαινιάστηκε στις 7 Σεπτεμβρίου παρουσία του υπουργού Οικονομικών Jeremy Hunt.

Το νέο Gigahub επιτρέπει την ταυτόχρονη φόρτιση έως και 180 ηλεκτρικών οχημάτων. Διαθέτει 30 ταχυφορτιστές 150 kW και άλλους 150 φορτιστές 7kW. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση που γίνεται στις υποδομές της ηλεκτροκίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης.

Διαβάστε Επίσης

Η bp pulse έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο φόρτισης EV σε ολόκληρη τη χώρα και σχεδιάζει να αναπτύξει εκατοντάδες κόμβους μέχρι το 2030 σε αστικές περιοχές, σε κεντρικούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους και σε προορισμούς όπως εστιατόρια, εμπορικά πάρκα και ξενοδοχεία.

Ο Akira Kirton, αντιπρόεδρος της bp pulse UK, δήλωσε: "Η μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, γι' αυτό και η bp pulse επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της ανάπτυξης της υποδομής φορτιστών EV στο Ηνωμένο Βασιλείο, παρέχοντας τις σωστές ταχύτητες φόρτισης, στις σωστές τοποθεσίες και επενδύοντας έως και 1 δισεκατομμύριο λίρες για το σκοπό αυτό".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network