Πρόγραμμα επενδύσεων μαμούθ από τον ομίλο Jaguar Land Rover

Το πενταετές πρόγραμμα επενδύσεων του ομίλου JLR έχει κοστολογηθεί στα 17,4 δισ. ευρώ και θα διατεθεί σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης, αυτόνομης οδήγησης, τεχνητής νοημοσύνης αλλά και στην εκπαίδευση δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της

Range Rover Sport

Ο όμιλος Jaguar Land Rover (JLR) έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα επενδύσεων μαμούθ με στόχο την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών που διαμορφώνονται για την αυτοκίνηση του μέλλοντος. Ήδη έχει γίνει ο διαχωρισμός των 4 brands που περιλαμβάνει τις εταιρείες Range Rover, Discovery, Defender και Jaguar. Από την άλλη, το ιστορικό όνομα Land Rover θα διατηρηθεί ως σήμα στα μοντέλα SUV όπως διευκρίνησε στέλεχος του ομίλου. Η αρθρωτή πλατφόρμα ΕΜΑ της επόμενης γενιάς ενός SUV μεσαίου μεγέθους θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Jaguar fortisi

Η εταιρεία θα είναι έτοιμη να δεχθεί προπαραγελλίες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover προς το τέλος του τρέχοντος έτους με την κυκλοφορία του να έχει προγραμματιστεί για το 2025. Η παραγωγή του προγραμματίζεται στο εργοστάσιο Halewood του Merseyside στο Ηνωμένο Βασιλείο που θα διασκευαστεί για να υποστηρίζει την παραγωγή μόνο των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας.

Διαβάστε Επίσης

Επίσης και το κέντρο κατασκευής συμβατικών κινητήρων τεχνολογίας Ingenium της JLR στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου, θα μετασχηματιστεί σε κέντρο κατασκευής ηλεκτροκινητήρων με την ονομασία Electric Propulsion Manufacturing Centre.

JLR Reimagine ergostasio

Σε ότι αφορά την Jaguar ο όμιλος ανακοίνωσε ότι το πρώτο από τα τρία επανασχεδιασμένα μοντέλα θα είναι ένα 4θυρο GT που θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Solihull του Ηνωμένου Βασιλείου. Με απόδοση μεγαλύτερη από κάθε άλλη Jaguar, αυτονομία έως και 700 χιλιόμετρα και ενδεικτική τιμή από 116.000 ευρώ, το νέο μοντέλο θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα με την ονομασία JEA.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Jaguar θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι παραγγελίες θα ξεκινήσουν το 2024 με τις πρώτες παραδόσεις σε πελάτες να προγραμματίζονται για το 2025.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network